Drukkernek lesújtó, ellenfélnek riasztó Hamilton jóslata

2015.02.27. 11:22

Nem sok jóval kecsegtet a riválisoknak és a szurkolóknak Lewis Hamilton meglátása eddigi teszttapasztalatai alapján: jobbak, mint tavaly.

Bár eddig csak egyszer, egyetlen körre mutatták meg, mit tudhat az új Mercedes, Hamilton igen magabiztos. Nico Rosberg futotta a nagy időt még vasárnap, az az egyetlen konkrét jel, hogy piszok erős az autó ebben az évben is.

"A felkészülésünk és a fejlesztéseink még a tavalyinál is jobban sikerültek. Tanultunk az előző szezonból, és idén kamatoztattuk" - idézte a BBC Hamiltont, aki annak ellenére mondta ezt, hogy csütörtökön tönkrement alatta a kocsi.

Az energia-visszatöltővel volt gond, így a délutánt teljesen ki kellett hagynia. Így is ment előtte persze 50 kört, majdnem egy versenytávnyit.

"Jó, hogy most bukkanunk ezekre a dolgokra, kijavítjuk őket, és nem az első futamon csapnak le ránk - találta meg a pozitívat a hibában az angol. - Persze minél többet vezetsz, annál kényelmesebben érzed magad. Az 50 körrel is rendben vagyok, de így feladatokat kell átcsoportosítanom szombatra. Ha 150 kör összejönne akkor, azzal lennék elégedett."

Nem kizárt, hogy megcsinálja, Rosbergnek már volt hasonlóan tökéletes napja az idei tesztszezonban. Hamilton utolsó lehetősége lesz a szombat, pénteken és vasárnap csapattársa vezet Barcelonában, utána pedig következik az első futam, március 15-én, Melbourne-ben.