Egy konyhában jött a fordulópont Hamiltonnak

2017.04.05. 13:42

Nagyon rossz állapotban zárt a 2016-os szezont Lewis Hamilton, nem csak amiatt, hogy kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől, hanem az egész odáig vezető úttól is, amiben fontos állomások voltak a malajziai motorhiba, vagy épp az, hogy a csapat a 2016-os idény kezdetekor megcserélte a két pilóta szerelőit.

Az egész az abu-dzabi szezonzárón csúcsosodott ki Hamilton sokat kritizált lassítós taktikájával, ami után a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff érezte, hogy lépnie kell, ezért a télen meghívta saját magához, hogy mindent tisztázzanak, és sokkal jobb helyzetből kezdhessék a 2017-es idényt.

„Amikor szezon közben romlik meg a viszony két pilóta között, nagyon sok minden kimondatlan marad. Éppen ezért az idény vége tökéletes alkalom arra, hogy mindenki kiadja magából, ami benne ragadt, hogy aztán ezt ki tudjuk elemezni, meg tudjuk vitatni. Soha nincs olyan helyzet, amiben valakinek 100 százalékban igaza van, ezért fontos ezekről beszélni.

Nem várhatjuk el, hogy a pilótáink egyszerre legyenek hihetetlenül ambiciózusak a kocsiban, azon kívül meg a vállalat érdekeit szem előtt tartó robotok.”

Wolff erről a Motorsport.com-nak adott exkluzív interjújában beszélt, rámutatva, hogy az elmúlt négy évben többször is előfordult, hogy a Mercedes két versenyzőjének ellentétes volt az érdeke, és kezelhették volna jobban ezeket a konfliktusokat. Ebben az is benne volt, hogy Hamilton és Rosberg természete eléggé különbözik.

A nagy beszélgetésen, amire Wolff konyhájában került sor, sikerült mindent helyre rakni, de nem csak ebben lesz jobb 2017 a csapaton belül, hanem abban is, hogy a Hamilton mellé került Valtteri Bottas tiszta lappal indított, hiszen nem volt közös múltja a háromszoros világbajnokkal, legalábbis ilyen közeli helyzetben.

Szó sincs Vettelről

Wolff kitért azokra a pletykákra is, miszerint a Mercedes megpróbálta megszerezni Sebastian Vettelt a Ferraritól Rosberg helyére, de gyorsan cáfolt minden ilyen értesülést. Szerinte félreértették a szavait, amikor arról beszélt, hogy hülye lenne egy csapat, ha nem próbálná meg beültetni a németet az üresen maradt helyére. Csakhogy a Mercedesnél nincs üres hely 2017-ben, 2018-ról – amikorra lejár Vettel mostani szerződése a Ferrarinál – pedig még korai beszélni.