Alonso futotta a leggyorsabb kört a Magyar Nagydíjon

2017.07.31. 15:51

Egy McLaren-Hondáé lett a leggyorsabb kör a vasárnapi hungaroringi versenyen, Fernando Alonso a 69., utolsó előtti körben futotta az 1:20.182-t.

nandohun

Eléggé váratlan eredmény ez azok után, hogy a Honda idén eddig ugyanúgy szenvedett, mint 2015-ben, amikor több mint 20 év után visszatért a Forma-1-be. Alonso hatodikként ért célba, ami a McLaren legjobb eredménye a szezonban, mindössze a második pontszerzésük. Alonso bakui 9. helye volt a legjobb.

De mégis, hogy jöhetett össze ez a leggyorsabb kör?

  1. A McLaren kvázi az év legeleje óta a Hungaroringre készült, ez az egyik leglassabb pálya, ami a legjobban fekszik az autójuknak, itt számít legkevésbé a motor: az előző versenyen mindent kicseréltek Alonso kocsijában, hogy itt ne legyen semmilyen büntetése, és a lehető legfrissebb alkatrészekkel indulhasson el.
  2. Alonso a futam harmadánál előzte meg Sainzot, jött fel a 6. helyre a két Ferrari, a két Mercedes és Verstappen megmaradt Red Bullja mögé. Ezek a Forma-1 leggyorsabb autói, jól tudta, innen csak akkor van feljebb, ha ebből az öt kocsiból valamelyik kiesik. Vagyis nyugodtan elkezdhetett spórolni a gumikkal, kímélhette a motort. A Hondát nem csak vasárnapra, de a következő, spái futamra is.
  3. A McLaren-kasztni jó. Nehéz pontosan megmondani, mit tud, mert a Honda visszahúzza, de nagyon úgy tűnik ebből a hatodik helyből, de még inkább a leggyorsabb körből, hogy az autó remek lenne egy életképesebb motorral.

És a plusz egy ok:

Alonso piszkosul gyors autóversenyző.