Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Williams-pilóta Stroll apja vette meg a Force Indiát

GettyImages-1007295834
2018.08.07. 20:30

Lawrence Stroll, a Williams-pilóta Lance Stroll apja által vezetett üzleti csoport mentette meg a csődtől a Magyar Nagydíj előtt csődeljárás alá helyezett Force Indiát. Stroll mellett a kanadai vállalkozó Andre Desmarais, a Monaco Sport and Managementet képviselő Jonathan Dudman, a divatmogul John Idol, a telekommunikációs befektető John McCaw Jr., a pénzügyi szakértő Michael de Picciotto, és Stroll üzleti partnere, Silas Chou áll a Force Indiát megmentő csoport mögött.

Az Autosport úgy értesült, hogy a vételi szándékot jóváhagyták a csődbiztosok, és így a csapat mind a 405 alkalmazottja megtarthatja állását, tovább a Force India összes hitelezőjét – köztük a csődeljárást indító pilótát, Sergio Pérezt, illetve a csapat motorjait szállító Mercedest is kifizetik.

Strollról egy ideje pletykálták már, hogy átvenné a Force India irányítását, most a megfelelő üzleti partnerekkel ez sikerült is. Ez egyben azt is előrevetíti, hogy fia, Lance Stroll átigazolhat a Williamstől (feltehetőleg az év végén), ami nagyban Stroll anyagi támogatásából fedezte a költségeit.

A Force India eddigi tulajdonosa az adócsalás miatt jelenleg is eljárás alatt levő indiai Vijay Malljy volt.