Az F1-ben is kiderült, mennyit is ér a Glória

2018.08.26. 17:54

A 2012-eshez hasonló nagy rajtbalesettel indult a 2018-as Belga Nagydíj, Nico Hülkenberg hibájából a levegőbe repült Fernando Alonso McLarenje, majd Charles Leclerc kocsiját letarolva vágódott ki a bukótérre.

Az látható volt, hogy a McLaren és a Sauber is komoly károkat szenvedett, de csak a baleset után nem sokkal derült ki, hogy utóbbin a fejvédő Glória is szerephez jutott.

DliHDazXcAIqhEq

Jól látható, ahogy a Sauber bukókeretét is legyalulta kicsit a McLaren, nem véletlen, hogy az autóból kiszállva a biztonsági rendszert méltatta Fernando Alonso, kiemelve, hogy nem lett baja a fiatal monacói pilótának a baleset után.

A Glória korábban már élesben jól vizsgázott az F2-ben, az F1-ben most láthattuk először működés közben.

A baleset után, ami egyébként a hármason kívül Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen versenyét is tönkretette, Hülkenberg vállalta a felelősséget, elmérte a fékezési pontot, és a többi kocsi szélárnyékában haladva vesztett a tapadásából, ezért nem tudott időben megállni a célegyenes végi hajtűkanyar előtt. A verseny után kemény büntetést kapott, Monzában 10 helyet veszít majd az időmérőhöz képest, és a pilótalicencére is kapott 3 büntetőpontot.

Íme a baleset Leclerc fedélzeti kamerájából: