Szigorúbb büntetések, és nem lesz több hülyeség

2018.11.06. 08:02

Bár a legtöbb pilóta szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) gyakran túlságosan szigorúan osztogatja a büntetéseket (mint például legutóbb Vettel esetében), Kimi Räikkönen viszont úgy gondolja, nem akkor kemények, amikor kéne.

A Ferrari finn világbajnoka sokkal szigorúbb lenne a versenyfelügyelők helyében, de a megfelelő esetekben, árulta el az Autosport.com-on.

Annyira véletlenszerűek a büntetések, hogy nem igazán lehet azt mondani, hogy túl szigorúak lennének. Ha a felügyelők kellően szigorúak lennének bizonyos hülyeségekkel szemben, akkor nem lenne szükség a kisebb büntetésekre.

Räikkönen szerint, ha a felügyelők precedenst teremtenének néhány szigorú ítélettel, akkor a súlyos büntetésektől való félelem miatt mindenki jobban odafigyelne. 

Akkor senki nem csinálna hülyeségeket, a keményebb fellépés kiirtaná a kisebb vétségeket is

mondta a finn. 

Räikkönen egy ötmásodperces büntetést kapott idén, amikor Silverstone-ban Ferrarija Hamilton kocsijának csúszott. Amint kiszállt az autóból, elismerte, jogos volt az ítélet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?