Meglepő festést lebegtetett be a Mercedes

2019.02.05. 20:25

Február 13-án mutatja be a F1-címvédő Mercedes  a 2019-es kocsiját, a W10-et, amit egyből pályára is küldenek majd a silverstone-i bemutatón. Könnyen lehet viszont, hogy a szokottnál sokkal extravagánsabb külsőt kap az autó, legalábbis erre enged emlékeztetni egy kedden megosztott fotó, ami a W10-es első szárnyának bal szélét mutatja.

A képen teljesen egyedi festés látható: elég sok feketével keveredik az absztrakt formákba rendeződő, már ismert türkizes színvilág. A Twitter-poszthoz csak annyit írtak, hogy „Az ezüst annyira tavalyi”, ami szintén azt a gyanút erősíti, hogy esetleg eltávolodhatnak az ezüstös mintától, bár ugye a Mercedes F1-kocsijainak beceneve az Ezüst Nyíl, így furcsa lenne.

Ami viszont biztosan látszik, az a leegyszerűsített szárnykiképzés. A 2019-es szabályok értelmében eltűntek a szárny külső széléről a bonyolult légterelő formák, itt már csak a sima szárnybordákat látjuk.

Persze az is lehet, hogy a Red Bull stratégiáját veszik át – az osztrák gyártó tavaly kék terepmintás kocsit mutatott be, aztán a tesztre már a klasszikus festésre váltottak vissza, 2015-ben pedig álcamintával mentek el a jerezi tesztre, azt a szezonra cserélték csak le.

Bármit is találtak ki, 13-án kiderül.

Tetszene az új minta a Mercedesen?