Leclerc nyert virtuálisan Kínában, két brit futam lehet

2020.04.20. 09:59

Két héttel ezelőtti sikere után a virtuális Forma-1-es Kínai Nagydíjat is megnyerte vasárnap este Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője. A 22 esztendős pilóta az előző sikeréhez hasonlóan ezúttal is a pole pozícióból rajtolva aratott győzelmet. A sanghaji versenypálya virtuális másán Alexander Albon, a Red Bull thaiföldi versenyzője ért célba másodikként, 2.5 másodperccel lemaradva Leclerc mögött. A harmadik helyen a kínai Forma-2-es pilóta, Kuan-jü Csou végzett a Renault színeiben.

A virtuális kínai futamon hat F1-es pilóta indult, Leclerc és Albon mellett versenyzett Lando Norris és Carlos Sainz mindkettő McLaren), valamint a két willamses, George Russell és Nicholas Latifi. Vendégként állt rajthoz többek között Thibaut Courtois, a Real Madrid labdarúgócsapatának belga kapusa, valamint Ciro Immobile, a Lazio és az olasz válogatott csatára.

Arról továbbra sincs döntés, mikor indulhat el az idei szezon. Stuart Pringle pályaigazgató szerint Silverstone a Forma-1 történetében példa nélküli módon egymást követően két futamot is megrendezne. A The Guardiannek kiemelte: a Forma-1 tulajdonosaival egyeztetett, és elképzelhetőnek tartja két futam lebonyolítását egy, vagy egymást követő két hétvégén.

"Teljesen biztos vagyok abban, hogy képesek lennénk ezek megrendezésére. Rengeteg tapasztalatunk és sok szakértelmünk van, aminek most hasznát vehetjük."

Pringle egyetértett a sportág több szereplőjének korábbi nyilatkozatával, miszerint az európai nagydíjakat - amennyiben egyáltalán meg lehet őket rendezni - csak nézők nélkül tudják lebonyolítani.

A Hungaroring igazgatója, Gyulay Zsolt arról beszélt, hatalmas bukta lenne a nézők nélküli Magyar Nagydíj.