A Mercedes uralja a mezőnyt, Racing Point-meglepetés jöhet a Hungaroringen

2020.07.18. 13:08

Szombat délelőtt több kalandos esemény is volt a Hungaroring aszfaltján, mielőtt a 35. Magyar Nagydíj harmadik, egyórás szabadedzése elindulhatott volna: előbb egy pályakarbantartó autó borított jelentős mennyiségű földet véletlenül a pályára, majd a Forma–3 futamán felrobbanó egyik motor áztatta el olajjal az első szektor jelentős részét. A gondos takarítás miatt viszont ezek nem voltak hatással a pálya állapotára, így zavartalanul mehetett le a program.

Pénteken előbb Lewis Hamilton, majd az esőben Sebastian Vettel voltak a leggyorsabbak a két szabadedzésen. Ezek után szombaton visszaállt a szezonban tapasztalt rend a hideg, ugyanakkor száraz körülmények között:

a Mercedes, azon belül is Valtteri Bottas magabiztosan győzött az időmérő előtti utolsó gyakorláson.

Lewis Hamilton mindössze 42 ezredmásodperces lemaradással követte csapattársát a második helyen.

A világbajnok csapat pilótáihoz legközelebb Sergio Pérez járt a Racing Pointtal, de lőtávolon belül volt Charles Leclerc a Ferrarival, Lance Stroll a másik Racin Pointtal és Max Verstappen a Red Bull-lal. A Ferrari számára jó hír, hogy Sebastian Vettel az élen záró Bottas mögött kevesebb mint 1 másodperccel lemaradva a 8. helyen zárt, a Red Bull számára viszont aggasztó hír, hogy mindkét Racin Pointtól és az egyik Ferraitól is kikaptak, miközben Alex Albon csak a 12. lett.

Némi meglepetésre George Russell a Williamsszel a 14. helyen zárt, vagyis a Stájer Nagydíj esős időmérője után ismét lehet esély arra, hogy egy Williams bekerüljön a második harmadba a majd délután 3-kor kezdődő időmérőn.