Eldőlt Lewis Hamilton sorsa a Mercedesnél

GettyImages-1326443220
2021.07.03. 11:36
Lewis Hamilton érzelmes Twitter-bejegyzésben adta hírül, további két évre kötelezte el magát a Mercedes csapatához.

A 36 éves brit pilóta 2007-ben érkezett a Formula–1-be a McLaren csapatához. Első világbajnoki címét 2008-ban szerezte meg, hogy aztán öt évvel később a Mercedeshez igazoljon. 

Hamilton a német csapat színeiben a királykategória létező szinte összes rekordját már megdöntötte, jelenleg hét világbajnoki cím tulajdonosa, a legutóbbi hét szezonban hatszor végzett a pontverseny élén. Jelenleg érvényben lévő szerződése a 2021-es szezon végén jár le, ezt hosszabbították meg további két évvel. 

Nagyon nehéz elhinnem, hogy már kilenc éve ennek a fantasztikus csapat tagja vagyok. Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy bejelenthetem, további két évig folytatjuk a közös munkát. Rengeteg sikert értünk el együtt, de még sok dolgunk van hátra. Rendkívül büszke vagyok arra, ahogy a Mercedes támogat engem és segíti a sokféleség, egyenlőség elfogadását a sportunkban. 

– írja a brit pilóta Twitter-bejegyzésében. 

Lewis Hamilton a jelenlegi pontverseny második helyén áll a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen mögött. A következő Formula–1-es futam vasárnap az Osztrák Nagydíj lesz, ahol új szerződését egy futamgyőzelemmel ünnepelheti a motorsport történelmének egyik legeredményesebb versenyzője.

(Borítókép: Getty Images)