Verstappen a trófeája, Hamilton a versenyteljesítménye miatt bánkódhatott

DSC1639
2023.07.24. 11:05 Módosítva: 2023.07.24. 11:05
A nemzetközi sajtó Max Verstappen sikere mellett a pole-pozícióból rajtoló Lewis Hamiltonról írt legtöbbet a vasárnapi 38. Forma–1-es Magyar Nagydíj másnapján – derül ki a Magyar Távirati Iroda által összegyűjtött szalagcímekből.


Nagy-Britannia

The Guardian
„Verstappen budapesti győzelme domináns volt, ahogy a szezon során mindig. Szinte izzadság nélkül teljesítette a napfényes 70 kört.”

Spanyolország

Marca
„Max Verstappen megnyerte a Magyar Nagydíjat, és az idei tizenegyedik versenyen kilencedszer győzött. Az első kanyarban megelőzte Hamiltont, ami után elkezdődött a diadalmenete a Hungaroringen. Feltámadt a rossz szombat után, és revansot vett ellenfelein.”

As
„Néhányan örültek, hogy ugyanaz volt az első sor, mint a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíjon, ráadásul a második sorban ott leselkedtek a McLarenek, azonban hamar felszínre tört az igazság: Sir Lewis az első kanyarban bábként viselkedett, és az elsőről a negyedik helyig esett vissza, Max pedig kilencedszer nyert idén.”

Olaszország

Corriere dello Sport
„Verstappen uralkodott Magyarországon, a Ferrarik gyengélkedtek.”


Franciaország

L’Équipe

„Max Verstappen vasárnap a Hungaroringen újra bizonyított, és sorozatban hetedik futamát nyerte meg, nagy fölénnyel megelőzve Lando Norrist (McLaren) és a kilencedik helyről startoló Sergio Pérezt (Red Bull). Lewis Hamilton rosszul rajtolt, három helyet veszített, és végül lemaradt a dobogóról.”

Ausztria

Kronen Zeitung
„Verstappen nyert, a Red Bull F1-történelmet írt! A pole-pozíciós Lewis Hamiltonnak nemcsak azt kellett átélnie, hogy a rajt után elveszíti az első helyet, hanem azt is végig kellett néznie, ahogy mindkét McLaren elmegy mellette.”

Svájc

Blick
„Max Verstappen az idény felénél gyakorlatilag világbajnoknak érezheti magát. Szezonbeli kilencedik sikerével már 110 pont az előnye az ártalmatlan, ezúttal harmadik csapattárs, Sergio Pérez előtt.”

(Borítókép: Max Verstappen. Fotó: Kaszás Tamás / Index)