Eldőlt, hol folytatja F1-es pályafutását Lewis Hamilton

GettyImages-1288449071
2023.08.31. 14:31
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 2024-ben és 2025-ben is a Formula–1-es világbajnoki sorozatban szereplő Mercedes csapatánál versenyez – számolt be róla az MTI.

Az istálló csütörtökön jelentette be, hogy a brit sztárpilóta meghosszabbította a szerződését, így a következő két évben is a Hamilton, George Russell párossal szerepelnek majd a vb-sorozatban.

A szerződés anyagi részleteit a csapat nem közölte.

Hamilton 2013-ban szerződött a McLarentől a Mercedeshez, melynél hat egyéni világbajnoki címet nyert és karrierje eddigi 103 futamgyőzelméből 82-t a Mercedes autójával aratott.

A 38 éves brit legutóbb 2021-ben tudott elsőként célba érni egy futamon.

Minden nap arról álmodunk, hogy a legjobbak legyünk, az elmúlt évtizedet annak szenteltük, hogy ezt a célunkat elérjük. A csúcsra kerülés nem egy nap vagy egy rövid időszak alatt jön össze, elkötelezettséget, kemény munkát és elhivatottságot kíván, és megtiszteltetés volt bekerülni a sportág történelemkönyvébe ezzel a csapattal együtt

– idézi Lewis Hamiltont a csapat honlapja.

A brit pilóta hozzátette, sosem voltak még éhesebbek a sikerre, mint most, és elmondása szerint minden sikerből és minden visszaesésből tanulnak valamit.

„Továbbra is küzdünk, hogy elérjük álmainkat, nem számít, milyen akadályok jönnek, harcolni fogunk, hogy újra nyerjünk. Nagyon hálás vagyok a csapatnak, amely a pályán és azon kívül is maximálisan támogat engem. A történetünk még nem ért véget, elkötelezett vagyok, hogy még többet érjünk el együtt, és nem fogunk megállni, amíg tudunk előre menni” – tette hozzá.

(Borítókép: Lewis Hamilton. Fotó: Mark Thompson / Getty Images Hungary)