Váratlanul lapátra került a Formula–1 egyik legnépszerűbb figurája

2024.01.10. 19:14
A Formula–1-ben szereplő Haas F1 Team szerdán menesztette csapatfőnökét, Günther Steinert. A megüresedett pozíciót az eddigi mérnökigazgató, Komacu Ajao veszi át a 2024-es szezontól.

Steiner kirúgása előtt néhány órával kiszivárgott, hogy a Haas technikai igazgatója, Simone Resta a távozás mellett döntött, miután összeveszett az istálló vezetőivel. Később már arról érkeztek a hírek, hogy Steiner is utcára kerülhet.

A megerősítésre nem kellett sokat várni, a Haas szerda este a hivatalos csatornáin bejelentette, hogy 10 év után megköszönték a munkát Steinernek. Az amerikai gárda először vált főnököt fennállása során, a korábban a Jaguarnál majd a Red Bullnál is dolgozó Steiner ugyanis az alapítás (vagyis 2014) óta vezette a Haast, írja az M4 Sport.

Egyenes és szókimondó stílusának köszönhetően Steiner hatalmas közönségkedvenc lett az elmúlt években, sajátos humora miatt nagyon sok szurkoló szimpatizált vele.

„Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani Günther Steinernek az elmúlt évtizedben végzett kemény munkájáért, és sok sikert kívánok neki a jövőre nézve. Egyértelmű volt, hogy javítanunk kell a pályán nyújtott teljesítményünkön, és amikor kineveztük Komacu Ajaót csapatvezetőnek alapvetően a mérnöki munkát vettük figyelembe. Voltak sikereink, de következetesnek kell lennünk abban, hogy a céljainknak megfelelő eredményeket érünk el. Hatékonynak kell lennünk a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal, de a tervezési és a mérnöki képességek fejlesztése is kulcsfontosságú a siker szempontjából. Már várom, hogy Ajaóval dolgozhassak és kihozzuk a legjobbat a lehetőségeinkből” – mondta a csapatalapító Gene Haas a döntés meghozatala után.