Nyíltan beszélt Michael Schumacherről egy friss interjúban a korábbi F1-es pilóta

2024.02.13. 14:47
A korábbi háromszoros Formula–1-es futamgyőztes Giancarlo Fisichella szerint „lehetetlen”, hogy a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher a jelenlegi állapotában visszatérjen a sportág vérkeringésébe.

Az 51 éves Fisichella a The Sun nevű brit bulvárlapnak adott friss interjúban azt mondta, nagyon sajnálja, hogy nem lehetett Schumacher csapattársa a száguldó cirkuszban.

„Michael a világ egyik legjobb versenyzője volt, hétszer nyerte meg a bajnokságot, örökre beírta magát az F1 történelmébe. Igazán megtisztelő, hogy versenyezhettem ellene, néha még a dobogót is megoszthattam vele, ami igazán különlegesnek számított. Nagyszerű emlékeim vannak vele kapcsolatban. Azt viszont sajnálom, hogy sosem voltunk csapattársak” – emlékezett vissza az olasz autóversenyző, aki 2009 után csatlakozott a Ferrari-családhoz.

Biztos vagyok benne, hogy Michael nagyszerű csapatfőnök lett volna, de az ő mostani állapotában lehetetlen a visszatérés az F1-be. A pályán nagyon nehéz volt őt megelőzni, agresszíven védekezett. A pályán kívül azonban remek barát volt, rengeteget fociztunk együtt

– mesélte Fisichella.

Ez némileg ellentmond Fernando Alonso szavainak, aki szerint Schumacher sokszor a pályán kívül sem volt túl kedves másokkal. Igaz, hogy a spanyol a riválisa volt a német legendának, ami Fisichelláról soha nem volt elmondható.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet. Azóta a nyilvánosság elől teljesen elzárva él, családja pedig semmilyen információt nem oszt meg az állapotáról. A sportlegenda közeli hozzátartozói többször kérték az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben a hétszeres világbajnok magánéletét.

Felesége, Corinna a 2021-ben Schumacherről készült Netflix-dokumentumfilmben csak annyit mondott férjéről, hogy a balesete óta „más, de itt van”.

Michael Schumacher testvére, Ralf Schumacher nemrég interjút adott a német Bunte magazinnak, amiben a bátyja síbalesete is szóba került.