A Hamilton–Ferrari-románc megrengette az F1-et, de a java csak most jön

DSC3503
2024.02.13. 16:24
Hamilton és a Ferrari házassága átigazolások egész sorát indíthatja el a Formula–1 világában. Annál is inkább, mert a 2024-es idény végén a fél mezőny szerződése lejár. De milyen lesz az F1 2025-ben, és még inkább, mi várhat ránk a 2026-os nagy szabályváltoztatások után? Hamilton és a Ferrari már erre készülnek.

Bő két hét maradt a 2024-es F1-es idény rajtjáig, miközben a szezon legnagyobb szenzációja lehet, hogy már meg is történt. Lewis Hamilton a búcsúévére készül a Mercedes színeiben, jövőre ilyenkor már a Ferrari tűzpiros overalljában feszít majd. A bejelentés óta eltelt időben csak szaporodnak a kérdések. Ki lesz Hamilton utódja a németeknél? A Red Bull is belekényszerül-e két vb-esélyes pilóta szerződtetésébe? Mi lesz a kiebrudalt „kettesek” sorsa?

Nagy Dániellel, az M4 Sport állandó szakkommentátorával és Borbély Lászlóval, az Index sportújságírójával beszélgetünk Hamilton és a Ferrari motivációjáról, Esteban Ocon esetleges szerepéről, és az előttünk álló szezonhoz fűzött reményeinkről...

A Formula–1-es világbajnokság szezonja február 29-én rajtol, a Bahreini Nagydíj szabadedzéseit kivételesen csütörtökön rendezik, az időmérő pénteken, a futam pedig szombaton lesz, alkalmazkodva az arab világhoz.

(Borítókép: Nagy Dániel a Sportcast 2023. november 28-i adásában. Fotó: Kaszás Tamás / Index)