Red Bull vagy Ferrari, netán Mercedes? Szavazzon!

2024.02.29. 12:04

Rendhagyó módon szombaton, március másodikán veszi kezdetét a Formula–1 2024-es szezonja Bahreinben, ahol február 21–23. között már minden csapat tesztelt. A háromnapos etap után kimondható: a Ferrari az abszolút győztes, na de ez elárul-e valamit a szezon alakulásával kapcsolatban, vagy sem? Erre most még nem tudjuk a választ, azt viszont már igen, melyik csapat milyen autóval állt elő. Szavazásunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy olvasóink számára melyik a legszebb.

Az idény elképesztően zsúfolt naptárral érkezik: 24 versenyhétvégét zsúfoltak bele, sok üresjárat tehát nem lesz, ráadásul 2019 után a száguldó cirkusz visszatér Kínába, míg július 21-én ismét Magyarországra érkeznek a pilóták.

A szezon pilótafronton is különösen mozgalmasnak ígérkezik, tekintve, hogy a fél mezőnynek lejár a szerződése, így minden bizonnyal hétről hétre érkeznek majd a találgatások, esetleg a hivatalos bejelentések. Mármint hosszabbításról, mert a váltás nyilvánosságra kerülése kockázattal jár. Bár van, aki ezt is bevállalja, például Lewis Hamiltonról már hetek óta tudni, hogy 2025-ben másik autóban ül, mint amelyikben idén.

Na de nézzük az autókat, kezdjünk a bajnokcsapattal!

Red Bull: RB20

Február 15-én, Milton Keynesben bemutatták az RB20-at, amely festésre nem igen változott a korábbiakhoz képest, de többek között az orrkúp és az oldaldobozok elég nagy változáson mentek keresztül.

Ferrari: SF-24

Csak a klasszikus, semmi extra, igaz, közben meg a sok szponzorfelirat mögött és között kicsit már szinte elveszik az autó karaktere.

Mercedes: W15

A tavalyi teljesen fekete színvilágot idén megtörték egy kis szürkével.

McLaren: MCL38

Mint az ideális bizonyítvány: sehol az egyenes vonal… Ívek és színek mindenhol, a narancssárga-fekete egyszerre kihívó és izgalmas. A csapatnál már a jövőben járnak. Vagy a jövő már itt van a jelenben?

Alpine: A524

Nem cifrázták agyon, de közben meg mégis. Aki ezen az autón nem találja meg a kedvenc színét, az magára vessen. Hogy aztán a sok részlet összeáll vajon egésszé – azt döntse el mindenki ízlése szerint.

Stake Sauber: C44

Az Alfa Romeo nemcsak új névvel, de új színnel is érkezett az új szezonra. A csapattól megszokott piros helyett az igen feltűnő zöld kapta a főszerepet. Nálunk ez a kis csibészes kategória, de vajon miként vélekednek erről szavazóink? 

Aston Martin: AMR24

Az Aston Martin maradt a tavalyi, igazán kifinomult zöld festésnél. James Bond egészen biztosan ezt választaná.

Haas: VF-24

A Haas is maradt a tavalyi több fekete, kevesebb fehér vonalon.

Visa Cash App RB: AT04

Az AlphaTauri – a Stake-hoz hasonlóan – nevet és színt is változtatott. Ugyanis a megszokott fekete-fehér kombináció helyett a nagy csapatukhoz hasonlóan áttértek a kék színre.

Williams: FW46

A Williams is maradt a már jól megszokott kék vonalon. A kreatívok alighanem szabadságot kaptak.

Ön szerint melyik a legszebb?