Max Verstappen apja lemondásra szólította fel a Red Bull botrányba keveredett főnökét

GettyImages-2046560418
2024.03.03. 15:00
Továbbra sem csitul a botrány a Formula–1-es Red Bull Racing csapatfőnöke, Christan Horner körül, akit még a szezon kezdete előtt egyik hölgy alkalmazottja vádolt meg tiszteletlen viselkedéssel. Azóta a független bíró tisztázta Hornert, de a Bahreini Nagydíj alatt újabb részletek derültek ki a sokak szerint szexuális zaklatással kapcsolatos ügyről.

Mint arról beszámoltunk, szerdán, mindössze egy nappal a Formula–1-es szezon első versenyhétvégéje előtt az osztrák istálló által kezdeményezett belső vizsgálat felmentette a vádak alól Christian Horner csapatfőnököt, akit korábban egyik hölgy alkalmazottja vádolt meg tiszteletlen viselkedéssel. Horner a független bíró ítélete után arról beszélt, az ügyről ugyan nem árulhat el részleteket, de rendkívül boldog, hogy pont került a dolgok végére – ennek értelmében pedig marad pozíciójában. 

A belső vizsgálat eredménye ellenére a Bahreini Nagydíj alatt egy meg nem nevezett forrás összesen 79 ismeretlen eredetű fájlt – többek között WhatsApp-üzeneteket és képeket – osztott meg sajtóorgánumok képviselőivel. A linket és az állítólagos terhelő bizonyítékokat a Formula–1 és a FIA vezetői is megkapták az újságírókon kívül, és ezek azt bizonyítják, hogy Horner szexuálisan zaklatta hölgy alkalmazottját. 

A dokumentumok hitelessége ugyanakkor egyelőre nem tisztázott, így még mindig elképzelhető, hogy azok Horner lejáratása végett készültek. Az osztrák istálló csapatfőnöke továbbra is tagad minden, vele kapcsolatban megfogalmazott vádat, így arra a kérdésre, hogy a botrány kirobbanása után továbbra is marad-e pozíciójában, úgy válaszolt: természetesen. 

A csapatomra, a családomra, a feleségemre és a versenyzésre összpontosítok. Egy hihetetlen család, feleség és csapat támogat. Mindenki kiáll mellettem az istállón belül. A versenyzésre fókuszálok, arra, hogy futamokat nyerjünk, és a tőlem telhető lehető legjobb munkát végezzem

– mondta Horner azok után, hogy a szezon első versenyét Max Verstappen hatalmas fölénnyel nyerte, míg a második helyen szintén az istálló pilótája, Sergio Pérez végzett. 

Vannak viszont, akik közel sem értenek egyet Hornerrel, és a Red Bull csapatfőnökének lemondását követelik. Jos Verstappen, a háromszoros világbajnok Max Verstappen édesapja például úgy látja, a botrány miatt Hornernek távoznia kell pozíciójából. 

Feszültség lesz, amíg Christian a pozíciójában marad. Fennáll a veszélye annak, hogy a csapat szétesik. Ez nem mehet így tovább. Robbanni fog a dolog. Az áldozatot játssza, miközben ő maga okozza a problémákat.

Ennek ellenére fia, Max Vertappen többnyire hárította a Hornerrel kapcsolatos kérdéseket, sőt főnöke védelmére is kelt. A holland versenyző szerint Horner hihetetlenül jó csapatfőnök, teljes mértékben elkötelezett a csapat iránt, teljesítmény szempontjából pedig nem lehet megkérdőjelezni. 

A Formula–1 jövő hétvégén folytatódik a Szaúd-arábiai Nagydíjjal. 

(Borítókép: Getty Images)