Megvan, ki pótolja a Ferrarihoz távozó Hamiltont a Mercedesnél

2024.08.31. 13:10
Kimi Antonelli váltja a jövőre a Ferrarihoz távozó hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont a Formula–1-es Mercedes-istállónál – adta hírül az MTI.

Az alig 18 éves olasz pilóta 2025-ben George Russell csapattársa lesz az istálló szombati bejelentése szerint.

Kisfiú korom óta az volt az álmom, hogy a Formula–1-be kerüljek. Szeretném megköszönni a csapatnak a támogatást, amit eddigi karrierem során nyújtott. Még mindig sokat kell tanulnom, de úgy érzem, készen állok a lehetőségre

– mondta Antonelli, aki kifejtette, Russell ugyanúgy végigjárta a Mercedes utánpótlásprogramját, mint ő, a brit társa pedig eddig is segítette, hogy jobbá váljon, ezért alig várja, hogy tovább tanulhasson tőle, és együtt dolgozzon vele a pályán.

A csapatfőnök Toto Wolff arról beszélt, az új felállás tökéletes az istálló következő fejezetének megnyitásához. Szerinte ez a páros arról tanúskodik, hogy rendkívül erős a junior programjuk és a tehetségekbe vetett hitük.

Antonelli bemutatkozása az autósport elitkategóriájában nem sikerült jól, ugyanis pénteken az Olasz Nagydíj első szabadedzésén a Parabolica kanyar bejáratánál megcsúszott, és a gumifalba csapódott, emiatt bő tíz percig piros zászló volt érvényben.

A monzai verseny szombaton 12.30-tól, a harmadik szabadedzéssel folytatódik, a futamot vasárnap rendezik, 15 órától.