Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

A Dunaferr az ötödik továbbjutó

2001.01.20. 16:24
A nemzeti teremlabdarúgó bajnokság dunaújvárosi csoportjának első játéknapján a házigazda Dunaferr vívta ki a továbbjutást. A bajnokság legizgalmasabb fordulóját láthatták a nézők, hiszen csak az utolsó mérkőzés utolsó másodperceiben dőlt el, melyik csapat vehet részt a budapesti döntőben. A házigazdákat verő Kispestet meglepetésre legyőzte a második ligás Kaposvár, így a nevető harmadik, a Dunaferr nyerte tornát. A negyedik résztvevő, a Lombard gyengén szerepelt, egy ponttal az utolsó helyen végzett.
Dunaferr-Kaposvár 3-1

A nyitó fordulóban nagy érdeklődés előzte meg a címvédő dunaújvárosi gárda fellépését. Ellenfelük a csoport egyetlen második ligás egyesülete, az alaposan megerősödött Rákóczi Kapos-volán volt. Nem kellett csalódniuk a drukkereknek Tököli Attila nyitotta a gólok sorát, amelyre Marcsek Zoltán válaszolt, alaposan lehűtve a kedélyeket. A félidei egy-egyes döntetlen után nagyobb sebességre kapcsolt a Dunaferr, és második játékrészben ,,bedarálták" a Rákóczit. A tavalyi bajnok Zavadszky és Éger találataival 3-1-re elhúzott, és nyert a szimpatikusan futballozó kaposvári zöldek ellen.

Kispest-Lombard 1-1

Közepes játékot, és döntetlen eredményt hozott a Lombard-Kispest mérkőzés. A budapesti piros-feketéknél volt az előny Füzi Krisztián révén, és úgy tűnt, be is gyűjtik a három pontot a győzelemért. Egészen a második félidő utolsó percéig, amikor némileg váratlanul egyenlítet a tatabányai gárda. Aubel Zsolt indult meg a félpályánál, lerázta a védőket, Árkyhoz passzolt, aki közelről, az elvetődő kapus mellett kiegyenlített.

Kispest- Dunaferr 3-1

A második kör rangadóját a Kispest és a házigazda Dunaferr vívta. A hazaiak nagy lendülettel kezdték a meccset, és egy emberelőnyös helyzet után Lengyel Ferenc lőtt védhetetlen gólt Tóth kapujába. Sokan úgy gondolták, most már eldőlt a továbbjutás, nem úgy a fővárosiak. Alig járt le a büntetés, Plókai lőtte keresztbe a labdát közvetlenül a kapu előtt, és a jókor érkező Füzi Krisztián egyenlített. Sőt, a második félidőben Piroska révén a vezetést is átvették, alaposan fejre állítva a papírformát. A címvédő teljes erővel kitámadt, és bánta! Egy előrelőtt labdát Kovács Béla szerzett meg, és nem hibázott. A piros-feketék a hátralévő időben, már csak arra vigyáztak, hogy ne kapjanak gólt. Ez sikerült, és az így begyűjtött pontokkal a továbbjutás elsőszámú esélyeseivé léptek elő.

Kaposvár-Lombard 3-1

A második ligás kaposváriak megmutatták a gyengélkedő Lombardnak, hogy fel tudnak nőni az első osztályú csapatokhoz. A tatabányaiak nem éreztek rá a kispályás játék fortélyaira, sorra rontották el passzaikat, helyzeteiket. Csupán Zsivótzky volt elemében, de egy szerzett gólja kevés volt az ,,üdvösséghez". A zöld mezesek sokkal jobban játszottak, különösen Jéger volt fantasztikus formában, kétszer is betalált a kékek hálójába. A somogyiak harmadik találatát Marcsek lőtte, akinek ez volt a második gólja a tornán.

Dunaferr-Lombard 4-2

Csalódott csapatok csatáját hozta a harmadik forduló első összecsapása. A Dunaferr rögtön a kezdés után vezetést szerzett: Molnár és Tököli volt a labda útja, és az akció végén az utóbbi passzolt közelről a Lombard hálójába. A második találatot Bagoly lőtte, miután még a kapust is kicselezte. A nyolcadik percben így már kétgólos előnyre tettek szert Lengyelék, a tatabányaiak szemmel láthatóan kedvetlenül játszottak. Nem maradtak gól nélkül a nézők a második tizenkét percben sem, Tököli növelte háromra a különbséget, amelyre Jeremejev válaszolt alig egy perc múlva. A végére is maradt még esemény, egy-egy gólt szerzett mind a két csapat. Először Kiss György lőtt a meglepett kapus mellett az alsó sarokba, míg az ellenakcióból Zsivótzky szépített az eredményen.

Kaposvár-Kispest 3-2

A továbbjutás eldöntése az utolsó meccsre maradt, kispesti győzelem esetén, a Honvéd készülhetett volna a jövő heti nagydöntőre. A fővárosiak óvatosan kezdték az összecsapást, amely majdnem megbosszulta magát, Marcsek és Ulrich révén a Kaposvár hagyott ki helyzetet. Nyolc perc után megszerezte a vezetést Kispest, Kovács Béla a kivetődő Házi alatt lőtt félfordulattal a kapuba. Nem sokáig tartott a piros-feketék öröme, Lassú még ugyanabban a percben egyenlített. A második félidőben Horváth Zoltán jó csellel játszotta magát tisztára, és hatalmas gólt lőtt a Nota kapujának felső sarkába. Mindent egy lapra feltéve rohamoztak Plókaiék, de kimaradtak a legjobb lehetőségek is. Kovács Béla a sírból hozta vissza a meccset, a lefújás előtt lőtt gólt, 2-2-re alakítva az állást. Középkezdés után valamennyi honvédos játékos még egy utolsó rohamra indult, amelyet a kaposváriak megkontráztak, és Mező kilenc másodperccel a vége előtt szerzett találatával végleg bebiztosította a nevető harmadik, a Dunaferr továbbjutását.

Végeredmény
1 Dunaferr 32-16 pont
2 Kaposvár 32-16 pont
3 Kispest 31114 pont
4 Lombard 3-121 pont
Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzés eredménye döntött


  • Vennék
  • Hírek