Valér
4 °C
8 °C

Stadion kell, tartozás nem

2001.05.17. 14:21
Győrött a Quaestor Rt., mint új befektető, első lépésként hetek óta a stadion megvételéről tárgyal, majd kijelentette, hogy nem hajlandó átvenni a csapat felé történő tartozásokat. Ez érthetően nem váltott ki nagy lelkesedést a játékosok körében. Akad olyan labdarúgó is, akinek milliós nagyságrendekkel tartoznak. A Quaestor részéről ehhez csak annyit tettek hozzá: forduljanak az előző vezetéshez, akik ezeket a szerződéseket kötötték velük.
A Győr futballcsapata négy hete nem nyert. Ez betudható formahanyatlásnak, rossz játéknak, és rengeteg más oka is lehet. De a legvalószínűbb, hogy a Rába Rt. kiszállásával megremegtek a klub anyagi alapjai, és a játékosok a teljes bizonytalanságban élnek. Ezzel együtt, az ország egyik legszebb és legkorszerűbb stadionjának tartott létesítmény, a Rába-stadion sorsa is kérdésessé vált.

Már korábban kiderült, hogy nem pénzben kívánnak fizetni, hanem kötvényeket, illetve hirdetési felületet szándékoznak adni a gyárnak, egyaránt 300 millió forint értékben. Ezt érdeklődésünkre a Rába egyik vezetője, Fodróczi Elemér sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Azt azonban megjegyezte, hogy sok téves információ kering az üggyel kapcsolatosan. Reméli, hogy mindez nem zavarja majd meg a tárgyalásokat, és hamarosan létrejön a kontraktus.

Az új befektető nem fizeti ki a tartozásokat

A jelen helyzetben úgy tűnik, hogy a Quaestor Rt., mint új befektető, megvette a stadiont. De mint várható lett volna, a csapatot - és a hozzá tartozó tartozásokat - már nem. Az Index által megkérdezett, neve elhallgatását kérő játékos elmondása szerint, a cég kijelentette: nem fizeti ki a tartozások 100 százalékát. Ezt azért is találják felháborítónak, mert van olyan labdarúgó is, akinek két éve tartoznak, hozzávetőlegesen több millió forinttal. A forint értéke pedig, azóta is folyamatosan csökkent.

Azzal még egyetértenének, hogy a profikhoz hasonlóan csak akkor kapjanak pénzt, amikor eredmény is van mögötte, de ezekért a pénzekért ők megdolgoztak. Az év végén lejáró szerződésű játékosokkal új szerződéseket akarnak kötni, ám jelen pillanatban igen nagy különbözetek vannak a tárgyaló partnerek között. Akiknek futó szerződésük van, azok még szerencsésebbek, de velük is igyekeznek kompromisszumokat kötni.

Azt azonban az új befektetőnek is látnia kell, hogy ha eredményeket akar elérni, ahhoz nevek kellenek. Érthető, hogy a Quaestor, már most megpróbálja jövő csapatát építeni, hiszen számukra csakis egy ütőképes együttes lehet megfelelő befektetés. Viszont ilyen feltételek mellett, nem sok játékosa marad az ETO-nak. A sikerre az sem jelenthet garanciát, hogy már szinte nyílt titok, miszerint a jövő szezonban Varga Zoltán irányítja a klubot.

Nem sok jót hallottak Vargáról

Mint azt a játékos elmondta, nem találják szerencsésnek, hogy már az új trénerrel nézik a befektetők a meccseket a díszpáholyból. Jelenlegi mesterük, Garami József rutinos edző, aki tudja magát függetleníteni az eseményektől, és megfelelő helyen tudja kezelni az ilyen eseteket. Vargáról egyébként se hallottak túl sok jót. Az idősebbek elmondásaiból kiderül, hogy ragyogó játékos volt, de az ismerősök és azon játékosok visszajelzései, akik már dolgoztak vele, igen negatívak.

Csak akkor tudnak eredményeket elérni, ha Varga szerződését is eredménycentrikussá teszik. Neki is talán ez az utolsó lehetősége Magyarországon, hogy edzőként bizonyítson. Eddig azonban mindenhol fix pénzt kapott, így nem volt motiválva. Ha viszont közös érdekei lesznek a csapattal, akkor rácáfolhat saját rossz hírére. Már ha lesz kivel...