Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Gyenge meccsen igazságos pontosztozkodás

2001.05.20. 19:31
Az első játékrészben a hazaiak, a másodikban a vendégek birtokolták többet a labdát és alakítottak ki helyzeteket az ellenfél kapuja előtt. A néhol szikrázóan kemény belemenésekkel tarkított összecsapás kevés játékot, inkább küzdelmet hozott. Így igazságosnak mondható döntetlen alakult ki a gyenge színvonalú összecsapáson.
A hazai csapat kezdte aktívabban a találkozót, ám Penksa és Zavadszky lövését is bravúrosan védte Szűcs Lajos. A Fradinak jó negyedóra kellett hogy kiszabaduljon a szorításból. Ám az eléggé vérszegény próbálkozások elkerülték Rabóczki kapuját.

A 21. percben egy hazai 20 méteres szabadrúgását kiejtette Szűcs, Zavadszky becsúszva a hálóba talált, ám a játékvezető - helyesen - érvénytelenítette a találatot les miatt.

A hazai védelemből Molnár és Kiss néha a durvaság határát súrolva akadályozták meg a Fradi elől tartózkodó játékosait. Ennek következménye volt, hogy Kristont agyrázkódással kellett a dunaújvárosi korházba szállítani. Az első félidőt nagy iram és sok futás jellemezte. Ám a Fradi ezúttal jól megszervezte hátsó alakzatát, így a többet támadó Egervári legénység nem tudta gólra váltani fölényét.

A második játékrész már jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, a Fradi is többet támadott. Komoly helyzetet mégsem lehetett feljegyezni. Az utolsó húsz percben a vendégek többet birtokolták a labdát, helyzeteket is teremtettek, ám rengeteg hibával, pontatlanul játszottak. Ez elmondható a Dunaferről is, ezért már az élményszámba ment, ha egymás után háromszor jó helyre adták a labdát a játékosok.

Az első igazi gólhelyzetre a 84. percig kellett várni! Vén indította Pintét, aki 20 méterről lőtt és lefelé csapódó labdáját Rabóczki bravúrral védte. Ez volt a játékrész egyetlen értékelhető momentuma.

A két éllovas találkozóján. . .