Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Beckham a Real Madridhoz szerződött

2003.06.18. 09:51
A Real Madrid 35 millió euróért leigazolta David Beckhamet. A világ legsikeresebb klubja zsinórban negyedik éve hozza össze a szezon legnagyobb átigazolását, a Bernabeuban pedig összeállhat a Figo-Zidane-Beckham középpálya. Feltéve hogy Figo Madridban marad.
Floretino Perezt kétezerben választották a Real Madrid elnökének, és kinevezésekor megígérte, hogy minden évben leigazol egy világsztárt. Perez nem csak, hogy megtartotta szavát, hanem ténylegesen minden nyáron az aktuális legnagyobb ászt igazolta le: Figo, Zidane és Ronaldo után ezúttal a Manchester sztárját, David Beckhamet.

Fricska a Barcelonának

Beckham átigazolásáról április óta cikkeznek, és a Real mellett szóba került a Barcelona és a Milan is. Az IL Messagero már azt is tudni vélte, hogy Milánó környékén vásárolt házat, a spanyol bulvárlapok ugyanakkor már hetekkel ezelőtt arról írtak, hogy Beckham Madridban választott iskolát kisfiának.

Kedd délután kiderült, a spanyoloknak volt igaza, a frissen megválasztott barcelonai elnök, Joan Laporta így nem tarthatja be legfontosabb választási ígéretét, amely Beckham barcelonai szerződtetéséről szólt. (Ferguson, Beckham eddigi edzője gratulált a szerződéshez, és sok sikert kívánt neki.)

Zidane-ért kétszer annyit fizettek

A megállapodást július másodikán fogják aláírni Madridban, a Manchester Unietd pedig harmincötmillió eurót (több mint nyolcmilliárd forintot) kap Beckham játékjogáért. A játékos bére különböző juttatásokkal eléri majd manchesteri fizetését, vagyis továbbra is körülbelül napi tizenhétezer eurót (4,5 millió forintot) keres.

Beckhamet egyébként viszonylag olcsón szerezte meg a Real, Figóért három évvel ezelőtt ötvennégymillió, Zidane-ért hetvenhétmillió eurót - azóta is érvényes átigazolási rekord összeget -, de Ronaldóért már csak harmincat fizettek. (Igaz ígértek még két játékost is az Internek.)

Hányas lesz a meze Beckhamnek?

Figo és Guti a múlt héten kijelentette, hogy Beckham érkezésével ők feltehetően távoznak, mert mindketten játszani akarnak. Beckhamnek pedig alighanem ott kell lennie a pályán, mert a nevével ellátott mezeknek fogynia kell, hiszen ez is az üzlet része. Már csak az a kérdés, hogy hányas trikót kapja az angol világklasszis, hiszen Raúl nyilván ragaszkodni a heteshez, márpedig Beckham a Manchesterben és a válogatottban is a hetest hordja.