Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Lothar Matthäus most Gera Zoltánt bírálja

2005.06.01. 11:25
Lothar Matthäus szövetségi kapitány úgy véli, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csereemberei bizonyítottak a franciák elleni, kedd este 2-1-re elveszített barátságos mérkőzésen. Ezért a vártnál nehezebb feladatot jelent majd a kezdőcsapat kijelölése a szombati, izlandi világbajnoki selejtező előtt.
"Gratulálok a francia válogatottnak, amely megérdemelten nyert 2-1-re" - mondta a magyar válogatott szakvezetője, a keddi, franciáktól elszenvedett vereséget követő sajtótájékoztatón. "Az első félidei játékunkról nehéz mit mondani, mert többen is gyengén teljesítettek. A második játékrészben a mélyvízbe dobott, újonc, illetve korábban nálam nem szerepelt labdarúgók aztán bizonyították, hogy lelkesedéssel, több futással és néhány kombinatív megoldással a francia válogatott ellen is lehet keresnivalónk."

Ki játsszon Izlandon?

A német szakember hozzátette: az Izland elleni világbajnoki selejtező egy egészen más típusú mérkőzés lesz. "Néhány, az első félidőben formán kívül futballozó játékosomat látva, a vártnál nagyobb fejtörést okoz majd a győzelem esélyével fellépő csapat összeállítása."

A nagy beszélgetés Gerával

Az első játékrészben visszatért a magyar együttesbe a bolgárok elleni, március végi vb-selejtezőt eltiltás miatt kihagyó Gera Zoltán, de a nemrég kézműtéten átesett klasszis játéka elmaradt a várakozásoktól. "Nem szeretnék messzemenő következtetést levonni: kulcsjátékos, ezért leülök vele beszélgetni az elkövetkező napokban. Minden mozdulatát figyelni fogom az edzéseken." - jelentette ki Matthäus. A magyar válogatott csütörtökön utazik tovább Izlandra, ahol szombat este nyolc után öt perccel lép pályára világbajnoki selejtezőn.

A német szakember kollégája, Raymond Domenech furcsa estét élhetett át, mert játékosai ugyan remekeltek az első negyvenöt percben, de őt még ekkor sem ünnepelte a közönség. A szurkolók ugyanis nem bocsátották meg a korábban Metzben is játszó Robert Pires mellőzését.

A francia kapitányt is meglepte csapata remeklése

"Játékosaimat sajnálom, hiszen közük sem volt a közönség furcsa viselkedéséhez. Csak nekem szólt a tiltakozás. Megértem, hogy az embereknek nem tetszik néhány döntésem, de a felelősség az enyém" - mondta Domenech. Az első félidőben a hazai pályán első győztes meccsét vívó Domenech-t is meglepte, milyen könnyen alakították ki a helyzeteket. "A csatárok eredményességén túl, úgy érzem, az új összetételű védelem szintúgy jól zárt. A szünetben kiválóan cserélt Lothar Matthäus, így a magyarok feljavultak, ám a győzelmünk nem forgott veszélyben" - értékelt.