Paszkál
10 °C
15 °C

Ujjong a Manchester United edzője

2005.08.10. 10:36
Rendkívül elégedetten nyilatkozott a Manchester United keddi, Debrecen elleni 3-0-ás Bajnokok Ligája-győzelme után Sir Alex Ferguson, az angolok edzője. Magyar kollégája, Supka Attila szerint reális az eredmény, de csapata meg nem adott góljával másképp alakulhatott volna a meccs.
"Fantasztikus, lenyűgözően játszottunk. Jó és fegyelmezett győzelem volt, amiért megdolgoztunk, de meg is érdemeltük" - nyilatkozta az MUTV-nek a Manchester United-Debreceni VSC BL-selejtező után az angolok edzője, Sir Alex Ferguson.

A Premier League harmadik helyezettje könnyedén, 3-0-ra győzte le a magyar bajnokot, így valójában tovább is jutott, igaz, két hét múlva lesz egy visszavágó.

Keane-t benntartotta, a gólt nem adta meg


Klikk a képre!

"Rooneynak szerencséje volt az első gólnál, de végül is ő rúgta a hálóba a labdát. Utána kissé balszerencsések voltunk, szerintem egy-két gólt még szerezhettünk volna a szünet előtt" - elemezte a meccset a tréner, de arról nem beszélt, hogy Roy Keane-t a második félidőben ki kellett volna állítani, és egy szabályos gólt is elvettek a DVSC-től.

Természetesen a jobbik csapat nyert, az első félórában látszott, minimum egy osztály különbség van a két gárda között. A Nistelrooy-Rooney-Cristiano Ronaldo támadótriót szemmel sem nagyon tudták követni a debreceniek, ha nincs Éger László és a remekül védő Csernyánszky kapus, már félidőben 3-0 az állás.

Ferguson nem pihenteti legjobbjait

"Nagyon örülök van Nistelrooy találatának, fontos neki, hogy már az első tétmeccsen eredményes volt. A harmadik gólt gyönyörű egyérintős játék után szereztük - foglalta össze az este leglényegesebb esményeit Ferguson, akinek utolsó mondata valószínűleg sok magyar rajongót nyugtatott meg - Nem pihentetek senkit a visszavágóra, mindenki utazik."

A magyar tréner erre számított

Supka Attila, Loki vezetőedzője szerint kedd este nem történt váratlan esemény, kiütközött az angol és a magyar futball közötti különbség. "Egy kicsit megilletődötten kezdtünk, és egy nagy védelmi hibából gólt kaptunk. A folytatásban aztán már felvettük a ritmust, de a támadójátékunk nem volt hatékony, nem valósult meg, amit elképzeltünk. A második félidőben nem adták meg egy szabályos gólunkat, pedig azzal a találattal másképp is alakulhatott volna a mérkőzés."

Halmosi nem szabálytalankodott


Nézegessen manchesteri képeket!

Valóban, ha például az olasz Juventusszal játszott volna az MU, Medina Cantalejo játékvezető valószínűleg nem hagyja a pályán Keane-t, és Halmosi gólján is elgondolkozik.

"Sokan bizonygatják, hogy rosszul döntött. Én nem is emlékszem arra, hogy mikor szabálytalankodhattam. Úgy vélem, hogy a mezőnyben ilyen esetben tízből kilencszer nem fújnak a bírók. Kár, hogy most nem így történt" - mondta a magyar válogatott középpályás, akinek azért nem adták meg a gólját, mert lerántotta Gary Neville-t. Valójában a United leggyengébb játékosa elvétette a labdát, majd feldobta magát, a bíró pedig megette.

Az MU középpályája gyenge

"Úgy éreztem, hogy a hazai sztárok többsége elmaradt a valós tudásától. Főleg Keane-től és Scholestól vártam többet, de van Nistelrooy sem remekelt - értékelte a tényleg csak átlagos középpályát a magyar csapat egyik legjobbja, a többször is bravúrosan védő Csernyánszki Norbert. - Szerencséjük volt, hogy gyorsan gólt szereztek, de úgy érzem, hogy csak a harmadik találat után kerültek igazán fölénybe".

A visszavágót augusztus 24-én a Puskás Ferenc-stadionban rendezik, de a kapus szerint is csak a helytállás lehet a cél.

A csatárduó is elégedett
"Nagyon kemény mérkőzésen értünk el jó eredményt. A debreceniek alaposan megizzasztottak bennünket, de erre felkészültünk. Szerencsére gyorsan gólt szereztünk, ezzel megroppantottuk ellenfelünket. Örülök annak, hogy a szünet után újabb gólokat rúgtunk. Szoros visszavágóra számítok, de a háromgólos előnynek elégnek kell lennie" - mondta a Wayne Rooney.
Társa, Ruud van Nistelrooy is hasonlóan értékelt: "Biztosan nyertünk, ilyen eredményt akartunk elérni. A visszavágón nem érhet bennünket baj. Ha így folytatjuk, akkor nagy sikereket érhetünk el ebben szezonban. Trófeákért akarunk harcolni".