Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Matthäus dilettánsokat oktat futballra

2005.09.05. 12:37
A magyar válogatott német kapitánya, Lothar Matthäus új kihívást talált magának a hazai futball "megmentése" mellett: "focianalfabétákat" fog oktatni egy német csatornán. A tizenhat évesekből összeállított csapattagok még sohasem futballoztak. Az egykori aranylabdás először könnyezett a nevetéstől, aztán vállalta.

Kedd este negyed kilenctől a német RTL II-n a magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus tévéműsorban oktatja a futballt. Ebben talán nem is lenne semmi különleges, viszont egy olyan csapatot válogatott ki számára a csatorna tizenhat éves fiatalokból, akik eddig még egyszer sem értek labdába.

A főállása a magyar válogatott

A csapat a "Borussia-Banane" névre hallgat, és mint az egykori aranylabdás nyilatkozott, a feladat hallatán először könnyek között nevetett, aztán viszont úgy tekintett a feladatra, mint egy igazi kihívásra.

"Ezzel a csapattal egyszerű és szórakoztató lesz együttműködni" - ismerte el a szakember a Bildnek adott interjújában, de rögtön hozzátette, a főállása a magyar válogatott felkészítése, és továbbra is a vb-részvétel kiharcolása a célja. Ennek érdekében a magyar csapatnak mindenképpen le kell győznie a svédeket szerdán az újabb selejtezőben, különben elszálltak a remények.

Németországban hotelben, vagy a barátainál alszik

"Két hónapig egészen más szemszögből fogok a futballra tekinteni" - vallotta be a lapnak, és nem sajnálja, hogy elfogadta a felkérést, de többször emlékeztetett arra, hogy őt a fő feladata Magyarországhoz köti.

Annál is inkább, mert a lakhelye - harmadik feleségével, Marijanával - Budapesten van, ha Németországba megy, akkor vagy hotelben, vagy pedig a barátainál alszik. Ennek ellenére külföldinek tekinti magát Magyarországon.

Segítheti a pályáját a műsor

"Nem akarok semmit elérni a műsorba kiválasztott emberekkel, akiket talán futballanalfabétáknak is nevezhetek, de ők egyenként intelligens emberek. Ha pedig különböző karaktereket, jellemeket ismerhetek meg, az csak segít továbbfejlődni a pályámon" - fogalmazott a százötvenszeres német válogatott.

Kifejtette még, hogy hazájában félreismerik őt - "beskatulyázták" és a konok eredményorientáltságával azonosítják - valamelyest az emberek, mert azt az oldalát nem látják, hogy ő egy jókedvű ember, aki még a jó hangulatért is képes tenni.