Ágnes
-1 °C
2 °C

Valamennyi rivális kapitány elégedett a sorsolással

2006.01.27. 15:59
A magyarokkal együtt a 2008-as Európa-bajnokság C-jelű selejtező csoportjába kerülő riválisok szakvezetői elégedettek. A görögök német kapitánya, Otto Rehhagel optimistán óvatos, a török Terim szerint nem szabad lebecsülni sem a bosnyákokat, sem a magyarokat. A bosnyák Sliskovics könnyűnek minősítette a hetest, és reális esélyként jelölte meg a továbbjutást, a norvég Hareide is a továbbjutásban bízik, de csak kettő lehet ott a svájci-osztrák Eb-n.
A 2008-as Európa-bajnokság C-jelű selejtező csoportjába kerülő válogatottak szövetségi kapitányai közül valamennyi bizakodik, és a legkönnyebb csoportnak tartják, ahová a pénteki sorsolás után kerültek.

Az átlagos csapatok is kiemelkedhetnek

Otto Rehhagel, a címvédő görögök szövetségi kapitánya így vélekedik: "Elégedettek vagyunk, ez a csoport megnyerhető, bár ehhez fizikailag és mentálisan jó formában kell lennünk. A norvégok kemény riválisok lesznek. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy bizonyos napokon egy átlagos csapat is elérhet kimagasló eredményeket, ezért minden ellenféllel szemben óvatosnak kell lennünk."

A törökök nem becsülik le a magyarokat

Fatih Terim, a török válogatott szövetségi kapitánya: "Egy viszonylag könnyű csoportba kerültünk, másrészt egyes csapatok, mint Magyarország vagy Bosznia-Hercegovina éppen új arcukat keresik, tehát nem szabad lebecsülnünk egyik ellenfelünket sem. A görögök másfél éve csodálatos teljesítménnyel megnyerték az Eb-t, és az a tény, hogy a vb-re nem sikerült kijutniuk, még inkább éhessé teszi majd őket a sikerre. Velük fogjuk a legnagyobb harcot vívni, de az első helyen akarunk végezni."

Négy csapat is körbeverheti egymást

Aage Hareide, a norvég válogatott szövetségi kapitánya: "Ha megnézzük azokat a csapatokat, amelyek az első kalapban voltak, akkor közülük Görögország egyértelműen a lehető legkönnyebb rivális. Legalább négy olyan együttes van a csoportban, amely képes pontot vagy pontokat rabolni a másiktól, és mi arra fogunk törekedni, hogy elég pontot szerezzünk ahhoz, hogy továbbjussunk. Az is érdekes, hogy ebben a társaságban nincs egyetlen világbajnoki résztvevő sem."

Végre könnyű csoportban a bosnyákok

Blaz Sliskovic, Bosznia-Hercegovina szövetségi kapitánya: "Szerencsések vagyunk, hogy elkerültük Romániát, Oroszországot és Csehországot, tőlük féltem a legjobban. Görögország a címvédő, de jelenlegi formája azt mutatja, hogy leszálló ágban van. A törököknek ugyancsak volt néhány csalódást keltő eredményük a közlemúltban, így azt kell mondanom, hogy ezúttal végre könnyű csoportba kerültünk. Meg vagyok győződve arról, hogy reális esélyünk van a továbbjutásra."

Máltán megtiszteltetés

Gilbert Agius, Málta csapatkapitánya: "Megtisztelő, hogy egy csoportban szerepelhetünk a címvédő görögökkel. A törökök nagyon nehéz ellenfélnek ígérkeznek, főleg saját, fanatikus közönségük előtt, és a másik kemény dió egyértelműen Norvégia lesz. A többi mérkőzésen, ha megfelelően összpontosítunk, jó eredményeket érhetünk el."