Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Ismét egy Bozsikkal az angolok ellen

2006.05.30. 10:10
Eredetileg az új Wembley-stadion első találkozója lett volna a ma esti angol-magyar, de az építkezés csúszása miatt, végül Manchesterben kerül megrendezésre a találkozó. Az angolok nem a jelenlegi formánk, sokkal inkább az Évszázad Mérkőzése miatt hívták meg a magyar csapatot, hiszen amíg ők a vb-győzelemre készülnek, mi ismét egy új csapatot építünk.

Egy, a végső sikerre is esélyes vb-résztvevő és egy új arculatát kereső válogatott csap össze kedd este Manchesterben. Amíg az angolok már a vb-győzelem esetén esedékes ünneplést szervezik, addig a magyar labdarúgó-válogatott vezetése abban bízik, a találkozó után tisztábban láthat, kikre számíthatnak az ősszel kezdődő Eb-selejtezőkön.

Vb-láz Manchesterben
A vb-láz Manchesteren is meglátszik, főterén a Piccadilly Squareen egy olyan óriáskivetítőt állítottak fel, ami egy hatalmas félbevágott labda - természetesen a Teamgeist, a vb hivatalos játékszere. Ezen folyamatosan különféle hírek láthatók és hallhatók a vb-n résztvevő 32 csapatról, időnként pedig megjelenik egy óra, amely visszaszámol az első mérkőzés kezdő sípszaváig.

Bozsik Péter szövetségi kapitánynak jól sikerült a debütálása a múlt heti Új-Zéland elleni győzelemmel, ugyanakkor második találkozóján, rögtön a világsztárokkal teletűzdelt angolok ellen kellene bizonyítania. Mint a kapitány elmondta, nem örül az összecsapásnak, hiszen először szeretett volna könnyebb ellenfelekkel mérkőzni, ugyanakkor ezt a találkozót már korábban lekötötték, így nem tehetett ellene semmit.

Bozsik bizakodó

Ennek ellenére bízik benne, hogy csapata olyan eredményt ér el, amely után emelt fejjel jöhet le a gyepről. A kapitány valószínűleg változtat a múlt heti kezdőcsapatán, mint mondta, a változás leginkább a védelmet érinti. A találkozóval avatták volna fel az új Wembley-stadiont de az építkezés csúszása miatt, Manchesterben lesz az összecsapás.

Nem mondhatni, hogy a brit sajtó kiemelt figyelemmel kezelné a keddi, angolok elleni barátságos mérkőzésre Manchesterbe érkezett magyar labdarúgó-válogatottat.

Gerrard, Lampard és Rooney a téma


Wayne Rooney

A lapok - a Daily Telegraphot leszámítva - egy sort se szentelnek Bozsik Péter együttesének, kizárólag azt boncolgatják, hogy miként fér be egy csapatba Steven Gerrard és Frank Lampard, illetve Wayne Rooney mikorra épül fel lábközépcsonttörése után. Ugyanakkor Sven Göran Eriksson, az angolok svéd szövetségi kapitánya a legerősebb összeállításban kívánja pályára küldeni együttesét.

A várható kezdőcsapatok:
Anglia:
Robinson - G. Neville, A. Cole, Terry, Ferdinand, Carragher (Carrick), Gerrard, Lampard, Beckham, J. Cole, Crouch

Magyarország
Király - Fehér, Éger, Komlósi, Halmosi - Molnár, Dárdai, Tóth- Gera, Huszti - Szabics

A Daily Telegraph az egyetlen angol lap, amely foglalkozik a magyar válogatottal, azonban ez sem Bozsik Péter csapatáról ír. A hír a szintén Manchesterbe érkező Grosics Gyuláról és Buzánszky Jenőről szól, akik tagjai voltak a legendás Aranycsapatnak, amely 1953-ban megszakította az angolok 90 éven át tartó hazai veretlenségi sorozatát. A magyar szövetségi kapitányról is azt tartja fontosnak elmondani a lap, hogy Bozsik József fia. A cikk alján egészen kis betűkkel a keretet alkotó 20 játékos nevét azért felsorolják.

Negyvennégy éve nyertünk utoljára
A magyar és az angol labdarúgó-válogatott kedden 21. alkalommal találkozik egymással, az eddigi mérleg a mostani házigazdák fölényét mutatja: 13 győzelem és két döntetlen mellett csak ötször kaptak ki. Legutóbb 1962-ben, a chilei világbajnokságon nyert a magyar együttes, míg a két gárda mostanáig utolsó, 1999-es találkozóján, a Népstadionban 1-1-es döntetlen született.