Fontszázezrekkel gazdagodott a lebuzizott Ashley Cole

2006.06.26. 11:35
Fontszázezreket fizet Ashley Cole-nak a Sun és a News of the World. A két bulvárlap egy homoszexuális kalandba keveredett angol focistáról szóló cikk mellé szerkesztette be a válogatott védő képét.

Cheryl Tweedy, a házibarátnő

Ashley Cole már győztesként kezdte a vasárnapi, Ecuador elleni nyolcaddöntőt, írja a Guardian. Az angol vállogatott hátvéd a lap értesülései szerint hatszámjegyű kártérítésben egyezett ki a Sun és a News of the World brit bulvárlapokkal. A két lap nemrégiben egy meg nem nevezett premierligás futballista és egy sztárdídzsé homoerotikus kalandjáról írt, amiben egy mobiltelefon is rejtélyes szerepet játszott. Az írás illusztrálására egy olyan képet használtak, amin Ashley Cole, világszép barátnője, Cheryl Tweedy és DJ Masterstepz látható.

Cole-t egy kicsit megviselte a nyilvános buzizás, állítása szerint bár a cikkben nem utaltak rá, a kép miatt egyértelműen rá terelődött a gyanú. A Sun és a News of the World elismerték hibájukat, és peren kívül megállapodtak a focista ügynökével.

A bulvárlapok "szánalmasan megfutamodtak" - kommentálta a Guardiannak az esetet Cole egyik közeli barátja. Igaz, szerinte az eset a felkészülésben és a játékban nem zavarta a focistát, aki Ecuador ellen az első percekben góltól mentette meg csapatát. Tény azonban, hogy a védő Ecuador ellen, azaz az ügy elsimítása után játszott a legjobban.

Cole-t egyébként nem csak a kártérítés gazdagítja majd. A focista a világbajnokság után megjelenő könyvében részletesen is el akarja mesélni a homoszexuális kaland vádjának hiteles történetét.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön