Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Cannavaro és Emerson a Real Madridba szerződött

2006.07.20. 10:59
Szerződtette a Juventusból Fabio Cannavarót és Emersont a Real Madrid, míg a Barcelona egy lépésre van Gianluca Zambrotta és Lilian Thuram megszerzésétől. Az olasz másodosztályba sorolt torinói klub így négy világklasszisát veszíti el, de erősítés, hogy Pavel Nedved biztossá tette, marad és a kapus Gianluigi Buffon sem akarja elhagyni az egyesületet.
Négy játékosát veszítette el szerdán az olasz első osztályból kizárt Juventus: Fabio Cannavaro és Emerson a Real Madridhoz szerződött, Gianluca Zambrotta és Lilian Thuram szinte biztosan a Barcelonáé.

Ketten követték Capellót

A madridi klub honlapján hivatalos közleményben hozták nyilvánosságra, hogy leigazolták a 33 éves olasz olasz és a 30 éves brazil válogatott futballistát, összesen húszmillió euróért. Spanyolországban eddigi edzőjükkel, az elmúlt két évben a Juventusnál dolgozó Fabio Capellóval folytatják karrierjüket.

Mindketten két szezonra írtak alá, opcióval a harmadikra, mivel vakáción vannak, bemutatásukra várni kell néhány napot.

A Barcelonával már mindenki megegyezett

A Barcelona egyelőre annyit erősített meg, hogy megegyezett a két védővel, a 29 éves Zambrottával és a 34 éves Thurammal, illetve a torinói egyesülettel. Az átigazolási díjuk együtt 19 millió euró, a szerződéseket még nem írták alá, de ez csak napok, vagy inkább órák kérdése.


A világbajnok Gianluigi Buffon a kupával (fotó: AFP)

Szerdán egy világklasszissal biztosan, eggyel valószínűleg erősödött is a Juventus: Pavel Nedved kijelentte, marad a másodosztályra, szintén ezt nyilatkozta a kapus Gianluigi Buffon ügynöke.

Buffon szívesen maradna

A menedzser elárulta, a Roma kölcsön akarta venni kliensét, de ha megválik tőle az egyesület, azt csak véglegesen teszi, így ezt a felvetést elutasították. A Milan megvenné a hálóőrt, de mivel a tavaly a fekete-fehéreknél kölcsönben hagyott kapusát, Christian Abbiatit nem a Juventusnak, hanem a nagy rivális Torinónak adta el, a Juve nem akarja Milanóba engedni legértékesebb futballistáját.

Természetesen előfordulhat, hogy az átigazolás végül összejön, de a felek egyelőre nem tárgyalnak.

Két másik világklasszis, Zlatan Ibrahimovic és David Trezeguet a gazzetta.it szerint az Interbe tart.

A-ligás biztosan nem lesz a Juve

A Juventust a májusban kirobbant bundabotrány miatt a másodosztályba sorolta az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) sportbírósága, ezért hagyják el a sztárok a klubot. Az ítélet ellen fellebbeztek, döntés jövő hét közepén várható, de a klubvezetők is biztosak benne, nem fogják visszaengedni a csapatot az első osztályba, legjobb esetben csökkentik a 30 pont levonást, amivel jelen állás szerint kezdeniük kell a B-ligát.

A Reggina is benne lehetett a bundákban

Az il Giornale című milanói lap állítja, hamarosan két újabb klub, az első osztályú Reggina és a második ligás Arezzo ellen indul eljárás a bundázások miatt.

A nápolyi ügyészség a napokban juttatott el 300 oldalnyi anyagot a kihallgatásokat irányító Mario Borelli főügyészhez, melyben telefonos lehallgatásokból bizonyíték lehet a két egyesület vezetői ellen.

Borelli vizsgálja a Lecce, a Messina, az Empoli és a Siena szerepét is, ha bizonyítékokat talál ellenük, az szinte biztosan a bajnoki szezon csúszását jelenti. Az idény a tervek szerint szeptember elején indul, bár versenynaptárt még nem adott ki a futballszövetség.