Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Zidane három fantommeccsről eltiltva,
Materazzi két igaziról

2006.07.20. 15:52
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Zinedine Zidane-t három, Marco Materazzit két meccsről tiltotta el a labdarúgó világbajnoki döntőn történt incidens miatt. A francia büntetése jelképes, mert a mérkőzés után befejezte karrierjét.

Marco Materazzit három, Zinedine Zidane-t két meccsről tiltotta el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a világbajnoki döntőn lezajlott incidens miatt.

A másfél hetes vizsgálat alatt bebizonyosodott, az olasz játékos provokálta a franciát, mielőtt ellenfele mellbe fejelte volna őt. Zidane tettéért azonnal piros lapot kapott.


Zidane elhagyja a kihallgatás helyszínét (fotó: AFP)

A két futballistának pénzbüntetést is kell fizetnie, Zidane-nak 7 500 (1,3 millió forint), Materazzinak 5 000 svájci frankot (körülbelül 900 000 forint). A francia aranylabdás a meccs után visszavonult, így eltiltása jelképes, nem kell letöltenie.

Materazzi múlt pénteken számolt be a történtekről a fegyelmi bizottságnak, míg Zidane csütörtökön két órán át mondhatta el a saját verzióját. A visszavonult francia klasszist a meghallgatás után nem nyilatkozott a várakozó újságíróknak.

Zidane múlt szerdán a Canal+ tévécsatornán beszélt először a történtekről, állította, Materazzi rendkívül durva szavakkal sértegette az édesanyját és a lánytestvérét. Hozzátette, kétszer még elengedte a füle mellett a szavakat, de amikor az olasz harmadszor is megismételte azokat, elvesztette a fejét. Kijelentette, nem bánta meg tettét, csak a meccset néző gyerekektől kért bocsánatot. Materazzi a nyilatkozataiban tagadta a francia klasszis állításait, de azt elismerte, hogy provokálta őt.


A legendás mozdulat (fotó: AFP)

A finálét 1-1-es rendes játékidő, majd hosszabbítás után tizenegyesekkel Olaszország nyerte, és negyedszer lett világbajnok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!