Valér
2 °C
8 °C

Wayne Rooney kibékült C. Ronaldóval

2006.08.01. 01:14
Békét kötött egymással Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney, a Manchester United portugál, illetve angol labdarúgója, akik a németországi világbajnokságon keveredtek súlyos incidensbe.

Hétfőn találkozott először Manchester United két futballistája, Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney azután, hogy a németországi vb-n emlékezetes kettősük az angol klasszis kiállítását hozta. A nem túl nehezen felbosszantható Rooney-t hergelő fiatal portugál elnézést kért csapattársától, immáron együtt készülnek a Premier League rajtjára.


C. Ronaldo megérkezik az edzőközpontba (fotó: AFP)

Az angol-portugál negyeddöntőn nemcsak Rooney, az MU, hanem egész Anglia ellenszenvét kivívta a luzitánok 21 éves középpályása. Miután a játékvezető lefújta Rooney megmozdulását - egy kavarodás közben sokak szerint szándékosan, mások szerint viszont véletlenül Ricardo Carvalho ágyékába taposott -, a portugál középpályás 40 métert sprintelt, hogy a bírónál a sérelem megtorlását kérje. Az argentin Horacio Elizondo kisvártatva felmutatta az angol csatárnak a piros lapot, de nem volt teljesen egyértelmű, hogy a taposásért vagy az időközben odaérkezett Ronaldo meglökéséért járt a kiállítás.

A történtek után sokan azt várták, hogy Ronaldo elszerződik a szigetországból - az első számú kérő a Real Madrid volt. Sőt, úgy tűnt, maga a portugál is elvágyik, épp Madridba. A "békejobb" után úgy tűnik, hogy a fiatal szélső hosszabbít és 2010-ig marad Manchesterben.