Emőke
-4 °C
9 °C

Szlovákiából kap ötvenmilliós túlélési segélyt a Fradi

2006.08.14. 13:57
A szurkolók után az elnökségi tagok által is lemondásra felszólított Fradi-elnök, Ináncsy Miklós, úgy tűnik, szerez ötvenmillió millió forintot, ami garantálhatja a csapat továbbélését, napi működését. A szlovák médiamogul, Ivan Kmotrik egyelőre ennyit ad a másodosztályba sorolt zöld-fehéreknek, és nagy kérdés, vételi szándéka komoly-e.

A 100%Fradi színes hetilap információi ötvenmillió forintos támogatás érkezik a napokban a Ferencvároshoz, miután a klub elnöke, Ináncsy Miklós vasárnap este Szlovákiában megegyezett Ivan Kmotrikkal. Ináncsy megerősítette a színes hetilap információit, és elmondta, hogy a tárgyalások folytatódnak az Artmedia Bratislava tulajdonosával.

A napi működésre elég lehet a pénz

"Az 50 millió forint a napokban megérkezik a Ferencváros számlájára" - mondta Ináncsy Miklós. "Egyelőre támogatásról van szó, az egyeztetések azonban továbbra is folynak, éppen ezért elképzelhető, hogy a szlovák cég komolyabban is beszállna a ferencvárosi futballba."

Egyelőre nem tudni, mi Kmotrik szándéka ezzel az ötvenmillió forinttal, a napi működést viszont kétségkívül segítheti, hiszen a T-Mobile ugyanennyit ad. A távközlési cég csak akkor adja a következő ötvenmilliós tételt, ha a csapat első lesz a másodosztályban, és megnyeri a Magyar Kupát. (Előbbire nagyobb az esély, mint az utóbbira. Vagyis az egyelőre kieső ötvenmilliót Kmotrik fedezné.

Az Artmedia meggazdagodott a tavalyi Bajnokok Ligájában

Az Artmedia az elmúlt szezonban a skót Celtic és a szerb Partizan Beograd kiverése után nemcsak eljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, ott még az utolsó, hatodik fordulóban is reális esélye volt a továbbjutásra. Végül az UEFA-kupában folytathatta a pozsonyi társulat, de a bajnoki címét nem sikerült megvédenie, második lett.

Ináncsy szándéka egyértelmű, miután az elnökségi tagok többsége - két kivételtől eltekintve - lemondásra szólította fel, így jobb híján a szlovák ügylettől reméli, hogy talpra állhat az egyesület, illetve megőrizheti saját pozícióját. A szurkolók már régóta a távozását követelik.

Jakabházy is pénzt hozna

Pillanatnyilag nehéz megbecsülni, mekkora a Ferencváros adóssága, van, aki már egymilliárd forintról is beszélt. A labdarúgóknak még a 2005-ös bajnoki ezüstéremért járó prémiumot sem fizették ki, az alapfizetésükhöz viszont általában hozzájutottak.

A Ferencváros örökös bajnoka, dr. Jakabházy László úgy nyilatkozott pár napja, hogy 800 millió forintos garancia van a kezében, és hogy egy nemzetközi cég szívesen fektetne be az egyesületnél.

A Ferencvárossal kapcsolatos hír még, hogy Takács Ákos Dániában folytatja pályafutását. A válogatott középpályást az öt forduló után még pont nélküli Vejle igazolta le, három évre.

Ötmilliós jegy-, harmincegymilliós bérletbevétel
A Ferencvárosi Torna Club elnöksége, az FTC Labdarúgó Zrt. vezetése köszönetet mond a szurkolóknak, hogy az Összefogás Napján közel 15 ezren látogattak ki az Üllői úti stadionba a Jászapáti elleni mérkőzésre. Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az augusztus tizenkettediki mérkőzésig 4390 bérletet értékesített a klub, amellyel az őszi szezon hazai mérkőzéseit látogathatják a szurkolók. Az ebből származó bevétel valamivel több, mint 31 millió forint.

A Jászapáti elleni mérkőzésre 9685 jegyet vásároltak a szurkolók, a bevétel 10,4 millió forint volt. Ebből a zrt. átutalta stadiont üzemeletető Sportfólió Kht-nak az összeg 25 százalékát, illetve kifizette a 2,5 millió forintos rendezési költséget.

E kötelezettségek teljesítése után a Jászapáti elleni mérkőzés bevételéből 5,3 millió forint maradt a kasszában, amely nagy segítség a soron következő feladatok megoldásában.