Auguszta
-3 °C
2 °C

Döntésképtelenné vált az FTC elnöksége

2006.08.24. 14:13
Tovább tart a Ferencvárosi Torna Klub körüli kabaré. Az Aranylabdás Albert Flórián, a klub tiszteletbeli elnöke lemondott posztjáról, így az egyesület vezetősége döntésképtelenné vált. Az elmúlt napokban több elnökségi tag is távozott posztjáról, így a 12 fős elnökség hat tagúra csökkent, ami az alabszabály értelmében határozatképtelen.

Lemondott elnökségi tagságáról Albert Flórián, aki tiszteletbeli elnökként volt a Ferencvárosi Torna Club vezetőségének tagja. Ezzel az eredetileg 12 fős elnökség hat tagúra csökkent, így határozatképtelenné vált. (Az elnökség hivatalosan 11+1 tagu volt, a plusz tagot jelentette a tiszteletbeli elnök, Albert személye.)

Végleges Albert lemondása


Albert Flóri is kiszállt
"A legutolsó elnökségi ülésen szóban jeleztem, hogy nem kívánok a megbízott pozíciómban tovább dolgozni. Az ülésen az elnökségi tagok többségének kérésére visszavontam lemondásomat. Az elmúlt napokban azok az elnökségi tagok, akik maradásra bírtak, lemondtak. Ezek után a mostani lemondásomat véglegesnek tekintem" - olvasható a klub hivatalos honlapján az Aranylabdás Albert Flórián Ináncsy Miklós elnöknek címzett levelében.

A vezetőségből korábban Kökény Beatrix, Sipos Jenő, Kruj Iván, Fodor Szabolcs és Wiesner Tamás távozott, így fel kell oszlatni az elnökséget. a klub jelenlegi elnökének Ináncsy Miklósnak 30 napon belül közgyűlést kell összehívnia, amely megválasztja az új elnökséget. Addig Ináncsy irányítja az egyesületet, de nem írhat alá semmilyen hivatalos dokumentumot nagy horderejű kérdésekben.

Lemondott, de nem engedték

Július 27-én, egy vezetőségi ülésen a nehéz anyagi helyzetbe került IX. kerületi klub elnöke ajánlotta fel a lemondását, ezt azonban az elnökség nem fogadta el, mivel akkori álláspontja szerint nem ő volt felelős a kialakult helyzetért. Augusztus 11-én aztán a klub vezetése - levélben - mégis lemondásra szólította fel Ináncsyt.

A testület tagjai kilátásba helyezték, hogy visszahívják az egyesületi vezetőt, amennyiben nem távozik önként - a levelet az elnökségi tagok közül Maglódi Lajos és Debreceni István nem írta alá. Maglódi később jelezte lemondási szándékát, hivatalos azonban nem tette meg. A női kézisek képviselője indokként annyit mondott, megvárja, miként zárul a szlovák Ivan Kmotríkkal folyó tárgyalás.

Demonstráció Ináncsy ellen

Ugyanaznap este az FTC korábbi és jelenlegi labdarúgói, majd másnap egy demonstráción a szurkolók is csatlakoztak az Ináncsy távozását sürgetőkhöz. A klubvezető az elnökség indítványára közleményben reagált: kijelentette, addig mindenképpen marad a klub élén, amíg le nem zárulnak a befektetői tárgyalások a lehetséges szlovák partnerrel. Ezt követően mondtak le sorban az elnökségi tagok.

Először a másodosztályban

Az FTC-nek többször sem sikerült pályázaton értékesíteni az Üllői úti hat plusz két hektáros területet, a labdarúgócsapat pedig nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így története során először a másodosztályba kényszerült.

Ináncsy a közelmúltban tárgyalásokat folytatott Ivan Kmotríkkal, a szlovák Artmedia Bratislava tulajdonosával az FTC labdarúgócsapatát üzemeltető részvénytársaság eladásáról. Az üzletember az átvilágítás után dönt arról, vásárol-e részvényeket, de 50 millió forint szponzori támogatást már átutalt.