Géza
-12 °C
-4 °C

Fradi nélkül nehéz, de muszáj

2006.08.30. 16:08
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Kisteleki István válaszolt a ferencvárosi szurkolók levelére, és azt kérte, ne határolódjanak el az MLSZ kezdeményezéseitől. A szövetségnél ugyanakkor úgy vélik, hogy a Fradi kizárása jogszerű volt, és ezzel is hozzájárultak a klub megújulásához.

Kedden a Ferencváros-szurkolók Szövetsége és a Ferencváros-tábor szervezett szurkolói csoportjai levelet írtak Kisteleki István MLSZ-elnöknek, amelyben kijelentik, hogy semmilyen formában sem kívánnak együttműködni a Magyar Labdarúgó-szövetséggel, illetve annak vezetőivel.

Vizsgálják felül

Az MLSZ vezetése ugyanis a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező klubok szimpatizánsait arra kérte, hogy a norvégok elleni szombati Eb-selejtezőn alkossanak egy hatalmas békeszimbólumot. Ez lenne a válasz a horvátok horogkeresztjére, amelyet két hete, az olaszok elleni barátságos találkozón "alkottak", veszélybe sodorva a 2012-es horvát–magyar Eb-pályázatot.

"Az elnök úr természetesen olvasta a Ferencváros szurkolóinak levelét, álláspontjáról válaszlevélben tájékoztatja őket. A lényeg: megkéri őket, hogy vizsgálják felül álláspontjukat" - mondta megkeresésünkre Zimmermann Ottó, a Magyar Labdarúgó-szövetség kommunikációs igazgatója.

Meccsrendkódex

Zimmermann ugyanakkor tudja, hogy a Fradi szurkolóiban a sértettség dominál. Az MLSZ-nek azonban az a szándéka, hogy a rendelkezésére álló szabályokat a jövőben is betartsa, bármelyik csapatról legyen szó. "Azért sem értem a szurkolók reakcióját, mert a három hete rendezett összejövetelen - melyen az MLSZ illetékesein kívül a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező klubok (Ferencváros, Újpest, Honvéd, DVSC, Diósgyőr) a biztonsági cégek vezetői - vettek részt, ha kisebb viták után is, de megállapodtak az együttműködésről, a sportszerűség betartásáról, és elfogadták azt a kódexet, ami a meccsek rendjét szabályozza."

Valami új

"Fradi nélkül nehéz, de muszáj, és ez minden szempontból igaz. Igaz a futballra, és a szurkolókra is" - mondta Zimmermann, és hozzátette, hogy a levelet nem a teljes ferencvárosi szurkolótábor küldte. Ugyanakkor az ilyen típusú jogszerű intézkedés mindig, mindenhol hozzájárult valami újnak a megteremtéséhez, "elég, ha csak a Marseille, a Milan vagy a Leeds esetére gondolunk". A kommunikációs vezető szerint Kisteleki ehhez a megújulási folyamathoz járult hozzá egy törvényes döntéssel.