Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Nem mi akartuk, hogy mi döntsünk a bajnoki címről

2007.06.12. 13:48
A Ferencváros labdarúgócsapata csak úgy harcolhatja ki a feljutást a másodosztályból, ha a Vecsés pontot vagy pontokat szerez a jelenlegi éllovas Nyíregyháza otthonában. Pisont István a vecsésiek edzője szerint csapatát nem nyomja a tét, így nyugodtan játszhat. A szurkolói spekulációkkal nem foglalkozik, ők tisztességgel fognak harcolni az esélyesebb nyírségiek otthonában. Ugyanakkor reméli, esetleges sikerükkel nem okoznak újabb szurkolói rendbontást.

"Nem mi akartuk így, a helyzet hozta, hogy mi "dönthetünk" a bajnoki címről. Véleményem szerint azonban mind a Nyíregyházának, mind a Ferencvárosnak már eddig is több alkalma volt, hogy megnyerje a bajnokságot, és csak magának köszönheti, hogy nem tette meg" - mondta Pisont István, a Vecsés labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Nekünk Vecsésért kell küzdenünk

Pisont ezen a héten valószínűleg a "legnépszerűbb" csapat szakvezetője, hiszen a vecsésieken kívül a még mindig legnagyobb szurkolótáborral rendelkező Ferencváros hívei is nekik szurkolnak. A Ferencváros ugyanis csak abban az esetben juthat fel az első osztályba, ha nyer a Baktalórántháza ellen, míg a Vecsésnek pontot-pontokat kell szereznie a listavezető Nyíregyháza otthonában.

Pisont úgy véli, játékosait semmiképp nem kell feldobni, tisztában vannak a helyzetükkel. "Tudják milyen jelentőségű találkozón szerepelnek, és tisztességgel, becsülettel fognak játszani. Azzal is tisztában vannak, nekik nem a Nyíregyházáért és nem is a Ferencvárosért, hanem Vecsésért kell küzdeniük."

A szurkolók már kombinálnak

Az egykori válogatott labdarúgó úgy véli, miután számukra már tétnélküli a találkozó, nyugodtan játszhatnak. "Bár a Nyíregyháza a találkozó esélyese, hiszen vezeti a tabellát és hazai pályán játszik, nem szabad elfelejteni, mi az elmúlt nyolc fordulóban mi sem kaptunk ki és idegenben is jól teljesítettünk" - mondta Pisont.

Ugyanakkor kitért arra is, hogy egyes szurkolói fórumokon arról lehet olvasni, a nyírségiek már most "megvették" a meccset. "Erre nem lehet másként reagálni, csak jó játékkal és egy tisztességes eredménnyel" - vélte Pisont, aki szerint az emberekben benne vannak az ilyen és ehhez hasonló gondolatok, mert ez egy sajátos magyaros mentalitás, beállítottság, amire az elmúlt évek sajnos alapot is szolgáltattak.

Reméli a szurkolók elfogadják az eredményt

"Ugyanakkor ott van a Vác példája, amely tisztességgel, becsülettel harcolt a Pécs ellen, amelyet így magával rántott a másodosztályba. Én nem csak edzősködöm Vecsésen, de nevelem is a játékosokat" - véli a Honvéd-tábor egykori elsőszámú kedvence.

Pisont ugyanakkor bízik benne, bármi is történik a szombati találkozón, a nyíregyházi szimpatizánsok elfogadják az eredményt és nem lesz az előző fordulóban, a makói vendégszereplésük alkalmával tapasztalt szurkolói rendbontás.

Bármi megtörténhet

"Hogy ezen a meccsen dől el a sorsuk, az ő butaságuk, hiszen már sokkal hamarabb eldönthették volna a feljutást. Otthon játszhatnak a feljutásért, ők az esélyesek, de bármi megtörténhet" - mondta a Vecsés játékos-edzője, aki a következő szezonban is szívesen maradna jelenlegi csapatánál.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft