Friderika
13 °C
29 °C

A dagadt Ronaldót eltiltották a labdától

2008.09.04. 13:48
Orvosa nem engedi futballozni a sörhasú Ronaldót. A csatár sérült térde meggyógyult, szerda óta tréningezhet, futhat, de a játékhoz le kell adnia feleslegét. A Manchester Citynek kell az egykori zseni.

Megkezdte az edzéseket szerdán – féléves kihagyás után – a brazil Ronaldo. A futballistának január elején, olasz bajnokin szakadt el a térdszalagja, azóta nem mozgott.

Jócskán meghízott, májusban azt mondta, nyolc kiló felesleg van rajta, és ez a nyáron csak gyarapodott. Nyaralási fotói alapján minimum megduplázódott.

Klubja nincs, hazájában a Flamengóval készül, ám egyelőre csak nagyon óvatosan. Orvosa a komolyabb labdás gyakorlatoktól eltiltotta.

“A térde meggyógyult, de ahhoz, hogy labdával dolgozhasson, előbb le kell fogynia. Változtatnia kell az étkezési szokásain, ám hogy mikor térhet vissza, nem tudom megmondani” – nyilatkozta Runco professzor a Reuters hírügynökségnek.

Állapotát látva a Milan nem hosszabbította meg júniusban lejárt szerződését, bár Ronaldo szerint normális, ahogy kinéz.

“Tizenhat évig atlétaként éltem, azok a címek, hogy Ronaldo túlsúlyos, abszurdak. Semmi különös nincs ebben, fél évig nem játszottam, normális, hogy híztam. Profi vagyok, tudom, mit csinálok” – magyarázta a kétszeres aranylabdás.

Ha a fogyókúra nem kellene, hamarabb visszatérhetne, de a 32 éves klasszis nem figyel rá, mit eszik. Egy brazil lap megleste a napokban ebédjét, amikor gyorsétteremben rántott hagymakarikát, hamburgert és több pohár sört fogyasztott.

Exklubja valószínűleg nem bízott benne, hogy újra régi formájában tud majd játszani, de Ronaldo állítja, ez a célja.

“Most kezdődik a visszatérési szakasz legnehezebb része, de csak azon jár az eszem, hogy újra futballozzak. Ha nem így lenne, nem vállalnám az áldozatot és a fájdalmat.”

A napokban meggazdagodott Manchester City már a nyár közepén jelezte, érdekelné a csatár, és az arab tulajdonosok megerősítették, számítanának rá.

“Hihetetlen ajánlataim vannak, de egyelőre csak a felépülésre gondolok” – mondta a lehetőségeiről Ronaldo, aki szabadon igazolható, bármikor szerződést köthet brazíl vagy európai klubbal is.