Judit
3 °C
7 °C

A dagadt Ronaldót eltiltották a labdától

2008.09.04. 13:48
Orvosa nem engedi futballozni a sörhasú Ronaldót. A csatár sérült térde meggyógyult, szerda óta tréningezhet, futhat, de a játékhoz le kell adnia feleslegét. A Manchester Citynek kell az egykori zseni.

Megkezdte az edzéseket szerdán – féléves kihagyás után – a brazil Ronaldo. A futballistának január elején, olasz bajnokin szakadt el a térdszalagja, azóta nem mozgott.

Jócskán meghízott, májusban azt mondta, nyolc kiló felesleg van rajta, és ez a nyáron csak gyarapodott. Nyaralási fotói alapján minimum megduplázódott.

Klubja nincs, hazájában a Flamengóval készül, ám egyelőre csak nagyon óvatosan. Orvosa a komolyabb labdás gyakorlatoktól eltiltotta.

“A térde meggyógyult, de ahhoz, hogy labdával dolgozhasson, előbb le kell fogynia. Változtatnia kell az étkezési szokásain, ám hogy mikor térhet vissza, nem tudom megmondani” – nyilatkozta Runco professzor a Reuters hírügynökségnek.

Állapotát látva a Milan nem hosszabbította meg júniusban lejárt szerződését, bár Ronaldo szerint normális, ahogy kinéz.

“Tizenhat évig atlétaként éltem, azok a címek, hogy Ronaldo túlsúlyos, abszurdak. Semmi különös nincs ebben, fél évig nem játszottam, normális, hogy híztam. Profi vagyok, tudom, mit csinálok” – magyarázta a kétszeres aranylabdás.

Ha a fogyókúra nem kellene, hamarabb visszatérhetne, de a 32 éves klasszis nem figyel rá, mit eszik. Egy brazil lap megleste a napokban ebédjét, amikor gyorsétteremben rántott hagymakarikát, hamburgert és több pohár sört fogyasztott.

Exklubja valószínűleg nem bízott benne, hogy újra régi formájában tud majd játszani, de Ronaldo állítja, ez a célja.

“Most kezdődik a visszatérési szakasz legnehezebb része, de csak azon jár az eszem, hogy újra futballozzak. Ha nem így lenne, nem vállalnám az áldozatot és a fájdalmat.”

A napokban meggazdagodott Manchester City már a nyár közepén jelezte, érdekelné a csatár, és az arab tulajdonosok megerősítették, számítanának rá.

“Hihetetlen ajánlataim vannak, de egyelőre csak a felépülésre gondolok” – mondta a lehetőségeiről Ronaldo, aki szabadon igazolható, bármikor szerződést köthet brazíl vagy európai klubbal is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?