Máté, Mirella
14 °C
30 °C

A 103. percben lőtt 11-essel nyert a Barca

2008.09.28. 00:11 Módosítva: 2015-05-21 04:00:09
Győzött mindkét sztárcsapat a spanyol futballbajnokságban szombaton, a Real Madrid és a Barcelona is az utolsó pillanatban. A katalán derbi félbeszakadt, de végül befejezték.

Az utolsó percben győzött a Real Madrid és a Barcelona a spanyol futballbajnokság 5. fordulójának szombati játéknapján. A fővárosiak a 92., a katalánok a 103. percben lőtték a győztes gólt.

A Madrid Sevillában játszott a Betis ellen, korán előnybe került, majd Sergio Garcia büntetőt hibázott, de a kipattanót berúgta, és egyenlített. Döntetlennek tűnt a meccs, ám a hosszabbítás végén Ruud van Nistelrooy kilépett a bal oldalon, befutott a tizenhatosra, és a hosszú sarokba rúgta a labdát. 2-1 lett a vége, a Real vezeti a tabellát.

A Barcelona később kezdett a városi ellenfél Espanyol stadionjában, és sokáig hátrányban volt, mert Victor Valdez kapus hibáját egy kis lökéssel jól kihasználta Coro. A vendégek támadtak, az Espanyol többször a vonalról mentett, de Kameni kapus nem kapott gólt, még úgy sem, hogy Medina Cantalejo bíró a szünet előtt nagyon szigorú volt, és állítólagos könyöklés miatt kiállította a hazai Nenét.

Úgy látszott, nem is fog betalálni a Barca, mert a 70. percben a játékvezető félbeszakította a meccset: a vendégdrukkerek görögtüzeket dobáltak a hazai táborba, több szurkoló a pályára menekült.

Rövidebb tanácskozás után majdnem tíz percet állt a játék, de Cantalejo végül úgy döntött, lehet folytatni.

Négy perc kellett Thierry Henrynak az újrakezdés után a gólhoz, Xavi ívelése után a kapusról védőjére pattant, onnét a francia csatár elé, majd a kapuba került a labda.

A Barcelona támadott, az Espanyol kontrázott, a bíró a 100. percben mutatta be, 3 percet hosszabbít. Az utolsó másodpercek peregtek, amikor Eto'o lépett ki a tizenhatos vonalán, de a partjelző és Cantalejo szerint hátulról buktatták.

A védő előbb a labdát pöccintette el, de a megítélt büntetőt Leo Messi a 103., utolsó percben higgadtan a bal alsó sarokba helyezte. A Barca is 2-1-re győzött, és harmadik a bajnokságban.