Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.07.02. 15:37

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az ukrán elnök szerint az Eb hozadéka, hogy a külföldiek saját szemükkel látták, Ukrajna korszerű európai állam. Viktor Janukovics elmondta: az Eb gazdasági hozadékát még nem lehet megbecsülni, de már most kijelenthető, hogy a rendezés a jövőnek szóló befektetés volt.

    A Szegodnya internetes oldala hétfőn arról számolt be, hogy az Eb alatt az ukrán szállodák telítettsége mindössze 40 százalék volt, miközben mintegy hétmilliónyi utas lépett az országba, köztük kétmillió szurkoló. A napilap szerint a szállodák helyfoglalásai azért maradtak el a várakozásoktól, mert a tulajdonosok túl későn csökkentették az árakat.

    Szakértők szerint rövid távon Ukrajna a rendezésből 300 millió és 1,5 milliárd közötti eurót profitálhat, miközben az Eb ukrajnai szervezéséért felelős Borisz Kolesznyikov első miniszterelnök-helyettes szerint Ukrajna 5,5 milliárd dollárt fordított az eseményre.

  • Michel Platini, az UEFA elnöke büszkén nyilatkozott a vasárnap véget ért Európa-bajnokságról. „Egy fantasztikus tornán vagyunk túl, mely sokáig élni fog az emlékezetünkben. A legfontosabb, amit érzek, az a büszkeség. Felejthetetlen három héten vagyunk túl. Ukrajna és Lengyelország megmutatták, képesek megrendezni egy ilyen nagy tornát, és hogy Kelet-Európában is létezik jó futball. A két nép hatalmas lelkesedéssel állt az Európa-bajnoksághoz, amely jelentős örökséget hagyott mindkét országban."

    „Az Eb megmutatta, milyen minőségi és változatos kontinensünk labdarúgása. Kiváló támadófutball, szép megmozdulások, sok gól. Érvényesült a fair play, és kiváló játékvezetői teljesítményeket is láthattunk."

  • Leonardo Bonucci hatalmas csapásnak érzi a vereséget, a döntő elvesztése nagyon fájdalmas neki. A spanyolok nagy erőssége, hogy van néhány, egy klubban játszó focistájuk, akik nagyon jól ismerik egymást és kiváló kapcsolat van köztük. Ez az olaszoknál is megvan kisebb arányban, de valami hiányzott a játékukból a döntő estéjén.

  • Riccardo Montolivo a Twitteren köszönte meg a támogatást: „Sajnos, az álom a döntőben véget ért. De emeld fel a fejed... köszönöm az olasz rajongóknak."

  • Németországban sokan azzal vádolják Löw játékosait, hogy nem voltak elég hazafiasak és ezért nem jutottak a döntőbe. Az olasz válogatott tagjai végig énekelték, szinte ordítva a himnuszukat, és ez biztosan pozitív hatással volt rájuk a mérkőzés alatt is. Hans-Peter Uhl konzervatív jogalkotó szerint óriási szégyen, hogy nem minden játékos énekli a himnuszt. Hans-Peter Friedrich, a németek sportért felelős belügyminisztere elismeri, jó dolog, amikor szurkolók és a csapat együtt éneklik a himnuszt, és kimutatják érzelmeiket, de másfelől az elvesztett elődöntőt nem szabad erre fogni.

  • Mario Monti, Olaszország miniszterelnöke a döntő után bement az olaszok öltözőjébe gratulálni és elmondta nekik, hogy nagyszerű mérkőzés volt két erős csapat között. Monti örül, hogy álmodóvá tették a rajongókat, az olasz népet, de a döntő estéjén mindenki felébredt ebből az álomból, viszont büszkének kell lenniük magukra azért, hogy miattuk az emberek mertek álmodni. „Ezek a srácok rendkívüli dolgokat tettek, most egy kicsit depressziós vagyok, de mi, olaszok képesek vagyunk a nehézségek leküzdésére."

  • Giuseppe Rossi és Domenico Criscito megtapsolta csapattársait a csúfos döntő után. Rossi Twitterén gratulált: „Büszke vagyok. Nagyszerű érzéseket adtak nekem, ez az oka, amiért azt mondom, hogy köszönöm." Criscito azt osztotta meg: „A döntő végeredménye ellenére dicsérem a barátaimat az Eb miatt. Jók voltatok."
    Rossi sérülés, Criscito a bundabotrány miatt maradt ki az Eb-ről.

  • Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke ragaszkodik ahhoz, hogy Cesare Prandelli folytassa. Mindenképpen szeretnék, ha maradna, a FIGC és az olasz kapitány közti szoros egyetértés miatt Abete nem fél attól, hogy Prandelli elhagyja őket . „Egy pozitív lépést tett előre, és bár a vesztes döntő egy csalódás, nem szabad elfelejteni, hogy az olasz válogatottat rangos helyre hozta vissza az európai labdarúgásba."

  • Daniele De Rossi beismerte, hogy Spanyolország egy lépéssel előttük járt, és nem volt az olaszokban annyi energia, hogy lépést tartsanak velük. „Spanyolország erősebb és azt hiszem, mi is elértük ezt a szintet, tudunk ellenük játszani. De ha tízszer játszol, akkor hatot vagy hetet el fogsz veszíteni." Csapattársaival megvoltak győződve arról, hogy megnyerhetik, hiszen már játszottak ellenük. A 4-0-ás eredmény viszont nagyon elkeserítő, az olasz szerint ha 1-0-ra veszítik el, akkor nem fájna ennyire. A dicséret ennek ellenére mindkét csapatnak jár, hiszen az olaszok egy új megközelítést hoztak, és a jövőben erre fognak építeni.

  • Megvan a budai csőtörés oka

  • Ricardo Quaresma a Twitteren vigasztalta az olaszokat: „Gratulálok Buffon, Pirlo a karrieredért. Legenda vagy. Példa mindenre."

  • Riccardo Montolivo nagyon elkeseredett: „Elveszteni egy Eb-döntőt 4-0-ra, utána egyszerűen nem tudsz boldog lenni. Amikor 10 játékossal maradtunk, és fél óra volt hátra, akkor a mérkőzés véget ért." Montolivo szerint a spanyolok 100 %-on játszottak, viszont csapatában a szerencsétlen sérülések miatt nem tudták az olasz nép együtt megálmodott álmait valóra váltani.

  • A döntő nagyszerű mérkőzés volt, de az olaszoknak nem volt szerencséjük. Szerinte ez bárkivel előfordulhat, mert néha mindenki veszít. Ráadásul Thiago Motta sérülésével Prandelliék hatékonysága elmúlt. A spanyol kapitány azzal védte az olaszokat, hogy eggyel kevesebb pihenőnapjuk volt, mint csapatának.

  • (via Tumblr)
  • UEFA: Egymillióan a nézőtéren

    Michel Platini elégedett a szervezőkkel, megtetszett neki a két ország, a városok, elmondta azt is, hogy az idén rekordnézettsége volt az Európa-bajnokságnak: „Egymillió háromszázezren követték figyelemmel az eseményeket a lelátókról, ez rekord!"

  • Balotelli gólörömös kijelentésére, amely szerint nem ünnepel, a góllövés a dolga, ahogy a postás sem ünnepel, ha sikerült kézbesítenie egy küldeményt, jogosan kérdi a fél világ: vajon a postások sírva fakadnak, ha nem sikerült a küldeményt eljuttatniuk a címzetthez?

  • DSC 0269
    Fotó: Bozóky Felicia Lili / olvasónk
  • Balotelli lelkére beszéltek

    A meccs után a szabályok ellenére lemenekült a pályáról.

  • Az én hármasom, mennyire büszke vagyok rád, írta a Twitteren.

  • Az Eb utolsó meccsét, a 4-0-s döntőt Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen tekintette meg.

  • Online közvetítésünk egyik hozzászólása:
    "A döntő ihlette ezt a viccet: A spanyol kisfiú eldönti, hogy elkezd focizni. El is megy egy válogatóra és az első meccsén lő is 5 gólt. A meccs után odamegy az edzőhöz:
    - Milyen volt, bent lehetek a csapatban?
    - Sajnos nem. Mi csatárokkal nem foglalkozunk."

  • "Sajnos itt senki sem beszél magyarul, így nem tudom elmondani nekik, hogy csak Buffon tudja az olaszok közül a foci lényegét: hajcsatok" - viccel búcsúzóul a jesolói tudósító.

  • "Ketten megtapsolták a harmadik spanyol gólt, a srácok elővették a pénztárcáikat, én pedig az apartman kulcsát" - Jesolóban lassan vége a bulinak.

  • "A gyorsan bekapott söröktől az asztaltársaim belassultak, mint De Rossi. A félidő eleji zsongás is elült, egy asztal már üres, de ebben mondjuk a nem másfél órás meccsre, hanem egy gyors kávéra kitalált képeknek is szerepük van" - így csökken az izgalom az olasz tengerparton.

  • Jesolo jelentkezik: "Amikor Balotelli nevét kiejtik itt, a bisztróban, a többség - asztaltársaim kivételek - olyan hangsúllyal teszi ezt, amilyet utoljára gyerekkoromban hallottam, mikor kisvárosunk csapatában egy szezont játszott a legendás Kocsis."

  • "A bisztróban egy kétdecis Lemon Soda 2 euró, a boltban a félliteres 0,69 cent. Ha tudnék olaszul, létrehoznék egy luxusprofit-bizottságot" - morog Jesolóban gazdaságrovatos kollégánk.