Ez a percről percre hírfolyam az Index vébémaratonjának legfontosabb eleme, alfája és ómegája, a zenit és a nadír. Ide minden bekerül, ami fontos, ami kevésbé fontos, vagy ami egyáltalán nem az, de vicces vagy érdekes.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Harcolok azért, hogy a pályán sportszerű játék legyen, amit Suárez tett, az pedig nem volt fair. Nem az én feladatom egy olyan döntést kommentálni, amelyet egy héttagú bíróság hozott meg. Nem tudom megmondani, hogy a büntetés mértéke túl nagy vagy túl csekély, mivel ezt az ítéletet a FIFA egyik független szervezete hozta meg" - nyilatkozta a FIFA elnöke.
      

  • A csoportkörben megkapott sárga lapokat nem törlik el a nyolcaddöntők előtt, így minden játékosnak, akinek nem jött még össze a két lap, óvatosnak kell lennie. Igaz, csak a negyeddöntőig, mert az elődöntő előtt már eltörlik a sárgákat. A Suárezt nélkülöző Uruguaynál 6-an vannak veszélyben, az argentinoknák, a németeknél és a svájciaknál viszont csak 1-1 veszélyeztetett van.

    Algéria: Bentaleb, Bugerra, Kadamuro, Gilasz, Meszbah.

    Argentína: Rojo.

    Belgium: Alderweireld, Dembélé, Vertonghen, Witsel.

    Brazília: Luiz Gustavo, Neymar, Ramires, Thiago Silva.

    Chile: Aránguiz, Mena, Silva, Vidal.

    Costa Rica: Cubero, González.

    Egyesült Államok: Beckerman, Gonzalez, Jones.

    Kolumbia: Guarín, Sánchez.

    Franciaország: Evra, Pogba.

    Görögország: Papasztathopulosz, Szalpingidisz, Szamarasz, Toroszidisz.

    Hollandia: Blind, De Guzman, De Vrij.

    Mexikó: Aguilar, Márquez, Moreno.

    Németország: Höwedes.

    Nigéria: Obi Mikel, Omeruo, Oshaniwa.

    Svájc: Djourou.

    Uruguay: Arévalo, Cáceres, Gargano, Godín, Lugano, Muslera.

  • Sepp Blatter FIFA-elnök azt nyilatkozta, hogy beszélt az UEFA-vezér Michel Platinivel, aki azt mondta neki, hogy a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon is gólvonal-technológiát használnak majd. Platini eddig ellenezte a dolgot, Blatter pedig összevissza beszél az utóbbi időben, úgyhogy érdemes fenntartással kezelni a a nyilatkozatot. 

  • Már mi is megírtuk tegnap, most meg is tudjuk mutatni: három jegyet kapott a világbajnokság döntőjére egy idős riói férfi, aki felajánlotta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek az 1950-es vb-fináléra szóló, felhasználatlan belépőjét. A 85 éves Joedir Sancho Belmonte 64 évvel ezelőtt, az ugyancsak Brazíliában rendezett világbajnokság döntőjére a Maracaná Stadionba nem tudott kimenni, mert beteg édesanyját ápolta.

    Jerome Valcke FIFA-főtitkár három jegyet adott neki a mostani döntőre. „Remélem, ezúttal nyerünk, és bosszút állunk az 1950-es vereségért" - utalt Belmonte arra, hogy akkor a házigazdák 200 ezer néző előtt 2-1-re kikaptak Uruguaytól.

  • A világbajnokság meglepetéscsapata, Costa Rica, vagy a görög csapat sporttörténelmet ír a vasárnap esti nyolcaddöntőben, eddig még soha nem szerepeltek vb-n a legjobb nyolc között.

    "Mi voltunk Hamupipőke, most pedig favoritként tartanak minket számon, ez pedig azt jelenti, hogy kivívtuk magunknak a tiszteletet" - nyilatkozta Michael Umana, a Costa Rica-i válogatott hátvédje.

    "Ezen a szinten minden riválisunkra úgy tekintenek, hogy jobb nálunk" - mondta a görögök középpályása, Lazarosz Hrisztodulopulosz, de hozzátette, ő maga Costa Ricát választotta volna ellenfélnek. "De amit eddig tettek, az valóban egy csoda." - hangsúlyozta.

    A győztes a Hollandia-Mexikó továbbjutójával találkozik majd a negyeddöntőben.

  • Nem feltétlenül a szombat esti Brazília-Chile-nyolcaddöntőt vezető Howard Webb-bel van gondjuk, inkább attól tartanak, hogy a játékvezetés a házigazdáknak kedvez majd.

    „Örülök, hogy a brazilokkal fogunk játszani, de a bírói munka már most nagyon aggaszt” - nyilatkozta a csapat sztárja, Alexis Sanchez. A témát a chilei újságírók is felhozták a pénteki sajtótájékoztatón, a brazil futballszövetség szóvivője, Rodrigo Paiva azt mondta, nem hajlandóak foglalkozni ezzel, a chileiek pedig a brazilokkal szemben tiszteletlenek, ha azt hiszik, a hazai válogatottnak bírói segítségre van szüksége. 

  • A vb eddigi legeredményesebb csapata, a holland válogatott a torna egyik legjobb kapusának tartott Guillermo Ochoával és a mexikói együttessel találkozik a első vasárnapi nyolcaddöntőn.

    "Tiszteljük a hollandokat, ahogy az összes többi csapatot is, de tudjuk, hogy a vb esélyesei között tartanak minket számon, ez pedig nem megijeszt, hanem motivál bennünket" - nyilatkozta Ochoa.

    "Tisztában vagyunk az erősségeinkkel, nálunk játszik Arjen Robben és Robin van Persie, Wesley Sneijder pedig szerintem a világ egyik legjobb futballistája" - mondta Dirk Kuyt, aki annak ellenére, hogy csatár, legutóbb, Chile ellen balhátvédként játszott.

    A párharc továbbjutója a Costa Rica-Görögország mérkőzés győztesével csap össze a negyeddöntőben.

  • Itt az egyenes kiesés, tippeljen!

    Pár kattintással le lehet játszani a vb-t, próbálja ki, remek móka!

  • Itt éppen a pincérnő viccelődik vele, bruhaha.

  • A harapásért eltiltott csatár már hazatért, a háza előtt összegyűlt tömegnek gyermekével a kezében integetett, mosolygott is.

  • Brazília este hatkor játszik a nyolc közé jutásért Chilével, a házigazdák csatárzsenije így készült fel az egyenes kiesése szakasz első meccsére:

  • A világelső spanyolok kiestek, már nyaralnak valahol, a következő ranglistát már biztosan nem ők fogják vezetni. Valószínűleg az angolok és az olaszok helye is veszélyben van.

    Érdekes megnézni a nyolcaddöntők beosztását olyan szempontból, hogy ki hányadik a világranglistán.

  • A FIFA klipje a csoportkörök legnagyobb hárításait gyűjti össze, érdemes rászánni azt a 2 percet.

  • Akkor húzzon Adizerót, a statisztikák alapján ez a 2014-es világbajnokság legjobb góllövő cipője. 

  • Vagy talán a teljes ország, amikor Neymarnak aláfordult a bokája a brazilok legutóbbi edzésén. Az edzői stáb és az orvosok a legrosszabbtól félve ugrottak oda, ám a házigazdák legjobbja szerencsésen megúszta.

    Neymar boka sérülése a felkészülés alatt
  • Vagy nem.

    Brazília-Chile, Belo Horizonte 18.00
    Kolumbia-Uruguay, Rio de Janeiro 22.00

  • Money, money, money, csak ezt szajkózták a játékosok, és nagyon kár, hogy hagyták ezzel elrontani a vb-t

    – mondta könnyek között a ghánai szövetség elnöke, Kwesi Nyantakyi. Az elnök úgy gondolja, hogy a prémium miatti viták okozták a válogatott kiesését.

  • A statisztikák szerint a legtöbb támadást az argentin válogatott vezette a csoportkör alatt, 170-szer támadták az ellenfelek kapuját, 65-ször a bal, 70-szer a jobb oldalon, 35-ször pedig középről. A legtöbbször a franciák próbálkoztak kapura lövéssel, 62 kísérletből 39 találta el a kaput, négyszer pedig a kapufát.

  • Igazi dél-amerikai rangadók jönnek szombaton a legjobb 16 között.

    • Brazília - Chile 18.00
    • Kolumbia - Urugay 22.00
  • A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség azonnali hatállyal felfüggesztette Franz Beckenbauer június 13-án kiszabott kilencvennapos eltiltását, ennek ellenére a német szakember nem utazik el a világbajnokságra. A hírt Beckenbauer menedzsere jelentette be, a FIFA nem erősítette meg. A futball minden területére kiterjedő eltiltást azért szabták ki, mert Beckenbauer nem működött együtt a 2018-as és 2022-es világbajnokság odaítélésének körülményeit vizsgáló etikai bizottsággal, noha erre a testület többször is kérte.

  • Nincs túl jó kedve Mario Balotellinek, az olaszok 23 éves csatárának, akit élesen kritizált a lemondott szövetségi kapitány Cesare Prandelli és a válogatott középpályása, Daniele de Rossi is, majd a Milan alelnöke, Barbara Berlusconi mondta róla azt, hogy könnyedén pótolható a csapatban.

    A támadónak még négy évig szól a szerződése a csapatnál, annek ellenére arról hallani, hogy az Arsenal visszavinné Angliába. A játékos ügynöke szerint pedig, ha pótolható az ügyfele, akkor tárgyalni kellene az érdeklődőkkel.

    „Egyedül Galliani védte meg, miközben az olasz szövetség hallgat. Mario emiatt szomorú és elkeseredett. Emlékszem, hány ajánlata volt egykoron. Ő a szíve miatt van a Milanban, de nem vagyok benne biztos, hogy ez Barbara Berluscóniról is elmondható” - mondta.

  • A Guardian szedte össze, hogy az Opta statisztikái és a WhoScored értékelése alapján mely 10 játékos volt a csoportkör legjobbja. Messi az élen, mögötte rögtön egy holland, és bekerült egy olyan játékos is, aki nem jutott be a legjobb 16 közé.

  • A mexikóiak szövetségi kapitánya közönség kedvenc lett azzal, hogy az oldalvonal mellett dirigálja csapatát, persze ez nem is csoda, mert zseniális, amit a fickó csinál, mi is alig várjuk a show-t a hollandok ellen. Miguel Herrera viszont már a vb előtt is elkezdte építeni az imidzsét, a felkészülés alatt például az NFL-legendának, a háromszoros Super Bowl-győztes Tom Bradynek szólt be, akivel a portugálok elleni barátságos meccs előtt futott össze, miután Mexikó a New England Patritos pályáján játszott.

  • Jerome Valcke FIFA-főtitkár elismerően beszélt a brazíliai világbajnokságról. Az MTI szerint elsősorban sportszakmai és nem szervezési szempontból.

    Ez a világbajnokság úgy marad majd meg az emberek emlékezetében, mint az egyik legjobb, ha a futball és a játék minőségéről beszélünk

    Ez az egyik legjobb vb?

    Valcke hozzátette, hogy a szurkolók lelkesedése megmutatta, Brazília az a hely, ahol most érdemes lenni.

    Aldo Rebelo brazil sportminiszter megkönnyebbült, mert a vb ideje alatt eddig nem voltak olyan utcai tüntetések, mint az egy évvel korábban megrendezett - a vb főpróbájának tartott - Konföderációs Kupán.

    Mint mondta, a demonstrációknak és a futballnak semmi köze nincs egymáshoz.

  • Lejátszotta már a döntőig a vb-t?

  • Három jegyet kapott a brazíliai világbajnokság július 13-i döntőjére egy idős riói férfi, aki felajánlotta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA) az 1950-es vb-fináléra szóló, felhasználatlan belépőjét. A 85 éves Joedir Sancho Belmonte 64 évvel ezelőtt, az ugyancsak Brazíliában rendezett világbajnokság döntőjére a Maracaná Stadionba nem tudott kimenni, mert beteg édesanyját ápolta.

    Jerome Valcke FIFA-főtitkár három jegyet adott neki a mostani döntőre. „Remélem, ezúttal nyerünk, és bosszút állunk az 1950-es vereségért" - utalt Belmonte arra, hogy akkor a házigazdák 200 ezer néző előtt 2-1-re kikaptak Uruguaytól.

    Az idős futballrajongó hozzátette, nem bánta meg, hogy otthon maradt édesanyjával, aki néhány nappal később elhunyt. Valcke közölte, hogy az sporttörténelmi ereklye a jövőre Zürichben nyíló FIFA-múzeumban lesz megtekinthető.