BL: egy gólra volt a kieséstől a címvédő Real

2015.03.10. 23:54

A Madrid szinte végig loholt a Schalke után a BL-nyolcaddöntő visszavágóján, végül hétgólos meccsen kikapott, de így is továbbment. Portóban a hazaiak simán verték a Baselt, csak jobbhátvédükért kellett izgulniuk, aki szerencsére megúszta durva sérülését.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A másik szerdai nyolcaddöntő-visszavágó 1-1-ről indult, a Basel legnagyobb sikere lett volna, ha továbbjut, és Paulo Sousa is ugyanezt mondhatta volna el edző karrierjét tekintve.

    Nem jött össze, 4-0-ra nyert a Porto. Brahimi nyitott egy igen pofás szabadrúgáscsavarással, majd megakadt a meccs, mert Fabiano kapus letarolta saját társát, Danilót. Teljesen feleslegesen jött ki, szinte a védő fejéről stukkolta ki a labdát, miközben vállal teljes erőből a fejének csapódott. Danilo ájultan terült el, az orvosok kapkodtak, míg szállítható állapotba hozták, a mentő a pályára tolatott érte, de szerencsére, mikor betették, már magánál volt. A kórházban aztán jobban lett, úgy néz ki, megúszta nagyobb sérülés nélkül, agyrázkódása lehet.

    Porto-Basel 4-0

    A második félidő elején Herrera akcióból csavart a bal alsóba, majd Casemiro 30-ról lőtt nagy szabadot, bár kissé belsővel rúgta meg a labdát, a kapusnak esélye sem volt megfogni a jobb felső előtt. Végül  a sérült Jackson Martinezt helyettesítő Aboubacar lőtte ki keményen a bal felsőt egy rövidebb szóló végén, 17-ről, így lett 4-0, és sima továbblépés.

    Julen Lopetegui edző csapata 8 BL-meccs és két selejtező után még veretlen a sorozatban, nagy menetben vannak.

    Walter Samuel, akit ismerhetünk a Romából, a Realból és az Interből, pirossal köszönt el a BL-től, Aboubakarnak ütött oda a legvégén, mikor a labda a közelben sem volt.

    BL-nyolcaddöntő, visszavágó

    Porto (portugál)-Basel (svájci) 4-0 (1-0)
    gól: Brahimi (14.), Herrera (47.), Casemiro (56.), Aboubakar (76.)
    piros lap: Samuel (91., Basel)

    Továbbjutott: a Porto 5-1-es összesítéssel.

  • A Real gelsenkircheni 0-2-je után mindenki odaadta a továbbjutást Ronaldóéknak annak ellenére, hogy vasárnap kikaptak a bajnokságban, egy héttel előtte pedig ugyanitt, a Bernabeuban ikszeltek a Villarreallal.

    A hazaiak újra pocsékul kezdtek, Fuchs középre menő lövését Iker Casillas egyszerűen bevédte, a németek meccsbe kerültek a továbbjutásért. Az utóbbi időben saját magához képest kevésbé gólerős Cristiano Ronaldo feje viszont öt perccel később villant, bebólintott egy szögletet a portugál.

    A Real-középpálya csapnivaló volt, Kroos, Khedira és Isco nem találta az összhangot, ehhez jött még, hogy Bale semmiféle aktivitást nem mutatott se előre, se hátra, így a hajrában újra előnybe került a Schalke. Ismét tiszta lövőhelyzetet alakítottak ki a vendégek, Casillasról kijött a fogható labda, Huntelaar lecsapott a kipattanóra.

    Roberto Di Matteo csapatának sebezhetőségét mutatja viszont, hogy a szünetig hátralévő öt percet se tudta kihúzni: tiszta bal oldali beadás végén újra Ronaldo stukkolt, 2-2, biztonságban mehetett pihenni a Real.

    A második félidőt ők kezdték jobban, Benzema messis gólt lőtt, két védőt cselezett ki a pályán keresztbe mozogva, a kapus előtt is elhúzta, majd az üres kapuba lőtt, így a Schalkénak három gólt kellett volna szereznie.

    Ebből egyet össze is hoztak öt percen belül, a csere Leroy Sané, aki első BL-meccsét játszotta, zseniálisan csavart a hosszú felsőbe ballal, Casillas ebben nem volt benne.

    Egészen meglepő, hogy a következő gólra majdnem félórát kellett várni. A négy hónap után sérülésből visszatérő, Khedirát az 58.-ban váltó Luka Modric gólpasszt adott Huntelaarnak. Szerencsétlenül ért el egy labdát, hátra tolta, a holland kiugrott, és keményen a lécre rúgta 16-ról, onnan vágódott a vonal mögé.

    Húzós tíz perc várt a Realra, és a Schalke tovább is juthatott volna. Sané lövését remekül védte Casillas, majd a 90.-ben Huntelaar lefejelte a labdát Höwedesnek, aki 12-ről lőhetett, de Casillas relatíve könnyedén védte ezt is, így a spanyolok kihúzták. A hiperkritikus madridi közönség ennek ellenére kifütyülte csapatát.

    Real-Schalke 3-4

    Tavaly a 8 között szenvedtek meg nagyon németekkel Carlo Ancelotti tréner emberei, Dortmundban kaptak hármat, de továbbcsusszantak, most újra túlélték egy Bundesliga-csapat ellen. A játékuk nagyon labilis, középpálya nincs, Bale mintha nem is lenne, így a védelem is instabil, hiszen állandóan lendületből vezetik Pepéékre a labdát.

    Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

    Real Madrid (spanyol)-Schalke 04 (német) 3-4 (2-2)
    gól: Ronaldo (25., 45.), Benzema (53.), illetve Fuchs (20.), Huntelaar (40., 84.), Sane (57.)

    Továbbjutott: a Real Madrid 5-4-es összesítéssel.

  • Porto -Basel 4-0 (összesítve 5-1), a portugálok hat év után újra a legjobb nyolcban.

    Real Madrid -Schalke 04 3-4 (összesítve 5-4)

    Folytatás holnap a második két nyolcaddöntővel: Chelsea-PSG és Bayern-Sahtar.

    A negyeddöntők sorsolása majd március 20-án következik.

    Hamarosan jelentkezünk a két mérkőzés összefoglalójával.

  • Samuel kapta meg a másik sárgáját, 1 perccel előbb mehet zuhanyozni, mint a többiek. Teljesen fölöslegesen keménykedett Aboubakarral, a labda a pálya másik felén volt.

  • Kikaptak otthon 4-3-ra, és sokkal-sokkal izzadósabb volt a meccs, mint azt szerették volna, idegesek is egymással nagyon. Főleg Casillasnak van gondja valakivel, de Ronaldo is meredt arccal bámul. De a Real ott a negyeddöntőben.

    A Real sorban harmadik meccsén nem nyert, zsinórban két vereség...

  • a hosszabbítást a Real. Egyelőre sikerrel, de kontrát sem tudnak indítani. A Schalke viszont szöglettel jön.

  • Höwedes lőtt, a spanyol kapus a vonalon hárított. Pepe marad lent, hogy menjen az idő.

  • Casillas öklözött ki egy lövést, ami a jobb alsó felé tartott. Most a németek vannak fölényben.

  • Modric labdaszerzést akart csinálni, ehelyett kiugratta Huntelaart saját védői mögé, a holland pedig óriási gólt lőtt - a felső lécről vágódott be. 4-3 a németeknek, még egy góllal kiejtik a címvédőt. 5 perc még.

    Huntelaar vs. Real Madrid, 4-3
  • A Porto mind a négy gólja elég szép volt. 4-0-ra mennek már, a kameruni keresztbe mozogva, két védőt maga előtt terelve csavart jobbal a bal felsőre. Négy gól a 16-oson kívülről...

    Aboubakar vs. Basel, 4-0
  • Danilo rendben van a legfrissebb hírek szerint.

  • A Madrid inkább a kontrákra vár, nem törik magukat. Ennek ellenére most épp Toni Kroos lőtt középről egy nagyot, szöglet a vége.

  • Óriási bravúr kellett a hazai kapustól, hogy ne szépítsenek. Igaz, sokra azzal sem mentek volna a svájciak.

  • Bale passza után, de hát talán nem egy jobbhátvéddel kéne befejeztetni a támadásokat, és akkor gól is lenne.

  • A Realból kölcsönvett középpályás elképesztő nagy gólt lőtt szabadrúgásból, pedig az eddigiek sem voltak kicsik a meccsen. 3-0 a Portónak, itt a vége.

    Casemiro vs. Basel, 3-0
  • A csereként beállt 19 éves Sané vágott be egy hatalmasat. Pár centivel volt kívül a tizenhatoson, ballal suhintotta be a hosszú sarokba. Casillas meg sem mozdult, annyira jól helyezte. 3-3.

  • A mexikói Herrera csavart nagyot balról a bal kapufa mellé, gyönyörű találat ez is. 2-0 már, innen kisebb csoda kéne a Basel továbbjutásához.

    Herrera vs. Basel, 2-0
  • Ezzel viszont vége is a Schalkénak, hármat már nem rúgnak innen. Benzema a leshatáron kapta meg, átcselezte magát három védőn keresztbe, elfektette a kapust, majd bepasszolta az üres kapuba. 3-2.

    Benzema vs. Schalke, 3-2
  • Ott Danilo korábbi ápolása miatt csúsztunk ennyit.

  • Ez is Cristiano Ronaldo: ennyi BL-meccsen van ennyi gólja, elképesztő.

  • Szinte azonnal lefújják a meccset. A Schalkénak megint  két gól kéne a továbbjutáshoz, az pedig óriási bravúr lenne. Kétszer vezettek 5 percig, kétszer válaszolt Cristiano Ronaldo fejjel. Viszont, ha marad a sorminta, a 60. és a 80. percben is jöhet a Schalke-gól, majd öt perc múlva a Real válasza.

    Cristiano Ronaldo már 78 európai kupagólnál jár, ezzel természetesen csúcstartó.

  • Eddig örülhettek a németek. Cristiano Ronaldo másodszor is fejjel, most balról jött a labda Coentraótól, a portugál pedig a hosszú saroknál vágta be nagy erővel. 2-2.

    CR vs. Schalke, 2-2
  • Veszélyes lövés volt, de elment keresztbe. Nem ülhet a Porto az eredményen, az látszik.

  • Elég borzalmas eset volt.

    Danilo fejsérülése
  • Pontosan a bal kapufa és a felső léc találkozását találta el úgy 20 méterről. De egy percen belül ott az ismétlés: Mayer lőtt közelről, Casillasról kijött, a holland viszont könyörtelenül bevágta a kipattanót. 2-1 a Schalkénak, még egy góllal már továbbjutók.

    Huntelaar vs. Real Madrid, 1-2
    v
  • Centikkel gurult (tényleg csak gurult) el a kapufa előtt a labda, megint betlizett a Real védelme...

  • Nyilván, mert nekik gól kell mindenképp, a hosszabbításhoz elég egy is mondjuk.

  • Isco ugratta ki Ronaldót, de ő ellőtte keresztbe csúnyán.