Emőke
-4 °C
9 °C

Blatteres viccet mesélt, kirúgták a FIFA kommunikációs igazgatóját

2015.06.11. 15:23 Módosítva: 2016-08-25 16:43:37

Csütörtök délután hivatalos közleményben tudatta a FIFA, hogy négy év után távozik a szervezet kommunikációs igazgatója, Walter de Gregorio. A főtitkár Jerome Valcke megköszönte a munkáját a németnek, aki az év végéig tanácsadóként marad a FIFA mellett, az okokról ugyanakkor nem árult el részleteket. A hírek szerint Valcke nem értett egyet a döntéssel, így a köszönetnyilvánítás inkább tőle, mint a FIFA-t vezető Blattertől érkezett.

A bejelentés után röviddel viszont felröppent a hír, hogy De Gregorio egy tévés szereplés, pontosabban a svájci tévében elmondott rossz vicce miatt került lapátra. A kommunikációs igazgató ugyanis ezt a tréfát adta elő a minap egy műsorban:

- Sepp Blatter, én és Jerome Valcke ülünk egy autóban. Ki vezet?

- Egy rendőr!

A BBC tudósítója, Richard Conway szerint viszont nem csak ez volt a menesztés hátterében. A fő ok ugyanis az volt, egy PR-szakértő élesen kritizálta De Gregoriót, amikor pedig kérdőre vonta a svájci elnököt, az megkérte, hogy inkább távozzon a szervezettől. Klaus J. Stöhlker szerint egyébként De Gregorio volt a felelős Blatter és a FIFA rossz imázsáért, ez robbantotta ki a konfliktust.