Ez a poszt a következő Percről percre része:

Liverpool-Sevilla Európa Liga-döntő

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A magyar válogatott kapust nem nevezte a Liverpool az EL-keretbe, ezért nem játszik.

  • Az EL-győzelem már Bajnokok Ligája-indulást ér, idén viszont akár a Sevilla, akár a Liverpool nyer, senkivel nem szúr ki a hazai bajnokságban. De miért nem?

    A Liverpool a nyolcadik helyen zárt, ezzel semmilyen európai kupaszereplés közelében nincs. Ha ők nyernek, akkor a bajnok Leicester City, az Arsenal és a Tottenham mellett mennek automatikusan a BL-csoportkörbe (a Manchester City selejtezőn át juthat oda), míg az EL-ben garantáltan ott lesz a Manchester United és a Southampton – harmadikként pedig a vagy a Crystal Palace (ha megnyeri az FA Kupát), vagy a West Ham United jut oda.

    Spanyolországban nagyjából ugyanez a helyzet, a BL-helyek adottak, a Barcelona, a Real Madrid és az Atlético Madrid csoportkörös, a negyedik Villarreal selejtezhet, míg a bajnoki helyezés alapján az Athletic Bilbao és a Celta Vigo lesz ott az EL-ben, a Sevillának pedig a kupadöntőbe jutás jelenti ugyanezt, hiszen ott az ellenfelük a biztos BL-induló Barcelona lesz (a Sevilla lett a bajnoki hetedik, így minden oldalról be vannak biztosítva).

    Ha tehát a Sevilla nyeri az EL-t, egy dolog történik csak: három helyett két spanyol lesz csak az Európa Ligában.

  • A Sevilla négyszer, a Liverpool háromszor játszott UEFA Kupa/Európa Liga-döntőt, és mindkét csapat mindet megnyerte. Ez persze ma változni fog – az angoloknak jó hír, hogy eddig két európai döntőt játszottak spanyol csapat ellen (1981., BEK, Real Madrid és 2001., UEFA Kupa, Alavés), azokat pedig megnyerték.

    A spanyolok viszont őrült eredményre mehetnek rá, 10 éven belül az ötödik győzelmük lehetne ez a sorozatban, ráadásul sorban harmadszor nyerhetnék meg az EL-t.