Van miért aggódniuk a németeknek az első Eb-meccsen

GettyImages-491867770
2016.06.12. 16:46 Módosítva: 2016.06.12. 17:04

Az első Eb-mérkőzésére készülő világbajnok német válogatott csak egyetlen dologtól tarthat a vasárnap esti,Ukrajna elleni csoportmeccsén: a védelme nincs a legjobb állapotban.

Mats Hummels nem teljesen egészséges még, és hetek óta nem tudott játszani, míg Antonio Rüdiger az Eb előtti edzőtáborban szenvedett súlyos sérülést: elszakadt a térdszalagja. Sokak szerint a kölni Jonas Hector is kritikus pont lehet. 

Joachim Löw csapatának ugyanakkor jól szokott menni a tornák első mérkőzése, a 2014-es világbajnokságon például egy portugálok elleni 4-0-val indítottak. 

A legtöbbet most is a Bayern-sztár Thomas Müller tehet azért, hogy meglegyen a sikeres rajt, ő a torna gólkirályi címére is esélyes. Ugyanakkor az ukránokban is megvan a potenciál, hogy meglepetést okozzanak, a sevillás Jevhen Konopljankával és a Dinamo Kijevben futballozó Andrij Jarmolenkóval lehet a legtöbb bajuk a németeknek. 

A két válogatott ötször találkozott eddig egymással: a németek két mérkőzést megnyertek, három pedig döntetlen lett. A legutóbbit 2011-ben játszottak Kijevben, 3-3 lett a vége. 

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM