Erzsébet
1 °C
4 °C

Neymar kétlépéses szabadrúgásakor mindenki lefagyott

2018.01.17. 22:25

A PSG a francia bajnokság 21. fordulójában is folytatja jó sorozatát, a 11. helyen álló Dijont a padlóra küldte. A négy gólt szerző Neymar vezérletével 8-0-ra győzött. 

A címvédő elég gyorsan vezetést szerzett, a negyedik percben a Dijon a 16-osa előtt adta el a labdát, két passz után került Ángel Di Maríához a labda, aki igazított rajta, majd betekerte a bal felső sarokba. 

Di María lőtte a PSG második gólját is, de rögtön utána magyarázkodni is kezdett Neymarnak. A PSG megint erőszakosságának köszönhette a gólt, labdaszerzés után a félpályáról indultak meg a támadók. Cavani a kilépő Neymarhoz passzolt, aki az ötösről hanyagul elpasszolt a kapus mellett. A labdát azonban Di María juttatta hálóba fél méterről. Ezután kezdte mutogatni Neymarnak, hogy a brazil lövése elkerülte volna a kaput. A felvétel alapján igaza is volt.

A PSG nem vett vissza, a 21. percben Cavani fejesével már 3-0-ra vezetett, és még a félidő vége előtt Neymar is betalált. Szabadrúgására a kapus mozdulni sem tudott, és az emelésre a sorfal sem reagált túl jól, egy ember ugrott csak fel. 

Neymar a második félidőben megszerezte második gólját is. Az 56. percben egy kipattanóra ért oda jó ütemben, tíz méterről laposan lőtt a hosszú sarokba.

A 73. percben pedig már mesterhármasnál járt a brazil. Harmadik gólját a félpályáról indulva, a fél dijoni csapatot kicselezve lőtte. 

A PSG újabb lendületet vett,  négy perccel később Mbappé bombázott közelről kapuba Neymar indítása után. Neymarnek a szezonban ez volt egyébként a hetedik olyan bajnokija, amin gólt és gólpasszt is jegyezhetett. Az öt topligában nincs is hozzá hasonló játékos ezen a téren.

A 83. percben Neymar már a végeredményt állította be a 11-esével.  8-0-ra nyert a PSG, ami így 11 ponttal vezeti a francia bajnokságot a második Lyon előtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?