Izidor
0 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Jürgen Klopp Pintér Attilává változott a Liverpool döntetlenje után

2018.04.22. 19:03 Módosítva: 2018.04.22. 20:07

Jürgen Klopp temperamentumát senkinek sem kell bemutatni, sokan épp az őszintesége miatt szeretik a Liverpool edzőjét, ám a West Bromwich elleni szombati bajnoki után tett sportszerűtlen nyilatkozatával valószínűleg nem sok hívet szerzett magának.

A német edző, ahogy mondani szokták "mindig ezer fokon ég", amivel általában nincs is semmi baj, ha pedig olykor sikerül még magához képest is ijesztően megőrülnie – mondjuk egy vitatható bírói döntés miatt –, akkor utána általában ő az első, aki elismeri, hogy úgy viselkedett, mint egy elmebeteg.

Valami hasonló bocsánatkérést vártunk volna a West Bromwich Albion elleni meccsen elért 2-2-s döntetlen után adott nyilatkozatért is, de egyelőre hiába. A 2-0-s vezetést követően végül csak döntetlent hozó meccs után Klopp olyan kicsinyesen sértett és besírós nyilatkozatot adott, hogy olyat talán még Pintér Attilától sem hallottunk soha.

Klopp három dologra volt mérges az elvesztegetett pontokért: 

  • Nagyokat hibázott a bíró
  • Nagyon száraz volt a pálya
  • A West Brom mindent megtett a döntetlenért, pedig az 1 ponttal nem mennek semmire

Ami a játékvezetőt illeti, a Liverpool tényleg nem jött ki jól a vitatható helyzetekből, egy elmaradt büntetőt és egy elmaradt piros lapot is reklamálhattak utólag, ráadásul a West Brom egyenlítését hozó szabdrúgás előtt megítélt szabálytalanság is véleményes volt.

A száraz pályáról a következőket mondta Klopp:

"A legjobb körülményeket kell megteremteni, hogy a játékosok a legjobbjukat nyújthassák. Ehhez képest a hazai csapatra bízzuk, hogy locsolják-e a pályát meccs előtt vagy sem. Ez nemcsak a futball miatt számít, de a túl száraz pálya sérülésveszélyes is. Ha nyertünk volna, valószínűleg nem hozom szóba a dolgot, de ettől még nyilvánvaló volt mindenki számára, aki nézte a meccset."

A dolog azért tűnik enyhén kínos magyarázkodásnak, mert a Liverpool egészen a 79. percig egészen jól megbirkózott a körülményekkel, nevezetesen két góllal vezetett. Gyaníthatóan nem az utolsó 10 percben száradt ki a pálya annyira, hogy az indokolta volna a késői összeomlást. 

De a legmeglepőbb, és egyben kifejezetten sportszerűtlen mondatok az ellenfél kapcsán szaladtak ki Klopp száján:

"Most az a nagy hír, hogy a West Brom teljesen feleslegesen kiegyenlített?"

– mondta az edző az újságíróknak a meccs után. Majd később így folytatta

Nem hinném, hogy sokra menne a West Brom ezzel a ponttal. Ez a pontok teljes elpocsékolása volt: nekik nem volt már rá szükségük, nekünk viszont igen. Ők most örülnek, mi meg nem. Mi maradunk a Premier League-ben, ők meg nem. Ez egy elég furcsa helyzet.

Fejtette ki gondolatait Klopp, de az érvelése így sem tűnik sokkal szimpatikusabbnak.