Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Leekens még a kirúgása napján is érezte a bizalmat

2018.06.20. 17:46 Módosítva: 2018-06-20 19:24:15

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden délután elköszönt a válogatott szűk 8 hónapja kinevezett kapitányától, Georges Leekenstől. A döntést nem kellett különösebben megmagyarázni, az edző irányításával lejátszott négy felkészülési mérkőzés tragikus játékot és borzasztó eredményeket hozott. A szurkolók tüntettek, a játékosok kommunikációs nehézségekről panaszkodtak, csak egyvalaki volt maradéktalanul elégedett a kapitány teljesítményével: saját maga.

Miközben Magyarországon már hétfőn is egyre-másra jelentek meg a cikkek Leekens elkerülheteten távozásáról, a szakember a belga sportsajtóban még kirúgása napjának reggelén is határozottan cáfolta a róla szóló híreket.

Leekens azt nyilatkozta a belga újságíróknak, hogy a hírekből semmi sem igaz.

"Július 8-án újra munkába állok, készülünk a szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligájára."

A szakember azt is elmagyarázta, hogy miért kezdtek a távozásáról pletykálni egyes médiumok.

"A sztori, hogy ki fognak rúgni, internetes újságokból származik. Azt követően kezdték  el terjeszteni, hogy egy játékosügynököt kidobtam a csapat szállásáról, ahol semmi keresnivalója nem volt."

Információink szerint az eset Telkiben történt, ahol a templomban tett közös látogatásról visszatérve a kapitány Vladan Filipovicsba botlott a hotelben. Leekens nagyon felháborodott a dolgon, és távozásra szólította fel az ismert menedzsert, aki vita nélkül engedelmeskedett. Ennyi történt, nagy botránynak azért nem neveznénk. A kazahok vagy a fehéroroszok elleni produkcióhoz képest meg aztán főleg nem..

A kapitány a feletteseihez fűződő kitűnő kapcsolatára hivatkozva is biztosnak nevezte helyzetét.

"Jó a kapcsolatom a szövetség elnökével és A főtitkárával is. Biztos tájékoztattak volna, ha bármilyen probléma lenne, De semmi ilyen nem történt."

Tudtunkkal egyébként az MLSZ elnöke tényleg nagyon megkedvelte Leekenst, és őszintén bízott a szakértelmében. Ám az Orbán Viktor társaságában végigszenvedett fehéroroszok elleni meccs már neki is sok volt. Ezt követően döntött a váltás mellett. Nem csoda, valószínűleg élete egyik legkínosabb másfél óráját köszönhette a meccsnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?