Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ronaldo miatt csak kosármezeket lehet kapni a Juvénál szeptemberig

2018.08.06. 15:11

Cristiano Ronaldo idén nyáron igazolt a Juventushoz, az olaszok pedig annyira megőrültek tőle, hogy pillanatok alatt felvásárolták az összes Ronaldo-mezt, vagyis közvetetten az összes Juventus-mezt is, így aki most szeretné megvenni az ötszörös aranylabdás szerelését, annak akár 2-3 hetet is várnia kell. 

A Tuttosport szerint 55 ezer Ronaldo-mez fogyott el a portugál klasszis érkezése óta. Ez 6,3 millió euró bevételt jelent a csapatnak – bár az összeg legnagyobb része nem a Juventust, hanem a mezeket gyártó Adidast illeti –, ami év végére elérheti az 55-64 millió eurót is. Már amennyiben lesz mit eladni:

jelenleg ugyanis nincs eredeti Juventus-mez raktáron és a rajongóknak legrosszabb esetben akár szeptemberig is várniuk kell az új kollekció megérkezéséig. 

Legalábbis a lap szerint, a Juventus webshopjában csak annyit írnak, hogy a megnövekedett igény miatt valószínűleg késésre kell számítani a szállításnál.

Mivel a futballkluboknak jó előre le kell adni, hogy mennyi mezt kérnek a gyártótól, az olaszok az éves növekedéssel számoltak csak, hiszen a rendeléskor még nem tudták, hogy C. Ronaldo náluk köt majd ki. A mezszámot és neveket később nyomtatják az üres mezekre, vagyis ez azt jelenti, hogy az összes mezből kifogyott a Juventus.

Az olasz bajnok hivatalos online boltjában jelenleg csak a csapat nemlétező kosárlabdacsapatának mezeiből (sima fekete-fehér csíkos kosárlabdatrikó) lehet rendelni, minden másból legkorábban csak augusztus második felére lehet előrendelni.