Ödön
2 °C
11 °C

Rossi: Egy új korszakot akarunk kezdeni a magyar futballban

2018.09.07. 19:55

Megtartotta sajtótájékoztatóját Marco Rossi a szombati Finnország elleni Nemzetek Ligája mérkőzés előtt Tamperében. Nagyjából összeállt már a fejében a kezdő, de szerinte nem elég csak a finnek elleni mérkőzésre koncentrálni, majd beszélt a válogatott új csapatkapitányáról és a mérkőzés előtti érzéseiről. A szövetségi kapitány mellett még Lovrencsics Gergő válaszolt az újságírók kérdéseire.

Mindenki tudja a csapatban, mennyire fontos ez a mérkőzés: nemcsak nekem, hanem a játékosoknak és az országnak is. Ez számomra egy teljesen új érzés, nem mondhatom, hogy nem izgulok. Egy új érát akarunk kezdeni a magyar futballban 

– mondta Rossi.

Finnországot egy kemény, agresszív csapatnak tartja, ami valószínűleg most is 4-4-2-es felállásban fog pályára lépni. Azonban szerinte felkészült a csapat, jól ismerik a finneket, magabiztosan várják a találkozót.

A kezdő csapat egyelőre azonban még nem állt össze véglegesen a fejében, ugyanis nem csak a finnek elleni mérkőzésre, hanem a keddi Görögország elleni találkozóra is gondolnia kell. 

Megvan a stratégia és a koncepció, de a végén úgy is a játékosok fogják jelenteni a különbséget.

Arra a kérdésre, hogy miért Szalai Ádámot választotta a csapat kapitányának, azt mondta, hogy ezt a keret rutinosabb tagjaival közösen döntötték el. Szerinte Szalai egy kiváló vezér, a csapat legtapasztaltabb tagja, megérdemli a karszalagot, de ettől még a többiektől is elvárja, hogy vezérekként viselkedjenek a pályán.

A szövetségi kapitány után Lovrencsics Gergőn volt a sor. Elmondta, hogy nagyon jó érzései vannak, motiváltan várja a csapat első NL-mérkőzését és szeretnék meg is nyerni a találkozót. Rossit pedig egy nagyon felkészült edzőnek tartja, aki kiválóan ismeri a saját és az ellenfél játékosait is, szerinte a kevés idő ellenére tökéletesen felkészítette őket és tudják, mit kell tenni a győzelemért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?