Meghalt egy futballszurkoló az Inter-Napoli előtti összecsapásban

2018.12.27. 13:26

Meghalt egy Internazionale-szurkoló az Inter és a Napoli meccse előtti szurkolói összecsapások egyikében, írja a Goal.com.

A szerdai meccs előtt a két csapat ultracsoportjai többször is egymásnak mentek Milánóban. Az olasz rendőrség azt közölte, egy férfi meghalt az egyik támadásnál.

A helyi hatóságok azt állítják, hogy az interesek egy csoportja rátámadt egy Napoli-szurkolókat szállító buszra. A kavarodásban léphetett egy Inter-szukoló egy kocsi elé, ami elütötte. Mentők próbálták megmenteni a férfi életét, de már nem tudtak segíteni rajta. A Football Italia szerint a 35 éves Daniele Belardinelli volt az áldozat, körülbelül egy órával a meccskezdés előtt halt meg.

„Az összecsapások hirtelen törtek ki. Ezek az ultrák lécekkel és botokkal támadtak a Napoli-szurkolókat szállító buszra" – mondta a milánói rendőrfőnök, Marcello Cardona sajtótájékoztatón.

„A szemközti sávban próbáltak  elmenekülni, ahol néhány autó húzott el mellettük, egy Inter-ultrát, akit kitiltottak a stadionból, egy SUV ütött el. Még nem tudjuk, hogy honnan jött és ki vezette ezt az autót. Négy nápolyi könnyebben sérült, egyiküknek vágott sebe van, a másik háromnak horzsolásai. Eddig két Inter-ultrát tartóztattunk le, de még továbbiakat is keresünk. Hármat már képek alapján azonosítottunk, nem kizártak további letartóztatások sem, ami történt, az nagyon súlyos" – mondta Cardona.

A rendőrfőnök nem szeretne hasonló eseteket, március 31-ig le is záratná a Curvát, az Inter-ultrák helyét a San Siro stadionban.

Az Olasz Futballszövetség elnök, Gabriela Gravina azt sem tartja kizártnak, hogy felfüggesszék egy időre a Serie A-t az Inter-Napolin történtek miatt. A szurkolói balhék mellett a stadionban is feszült volt a helyzet, a napolis Koulibalyt rasszista támadások érték. Gravina aztán csütörtökön megerősítette, hogy a Serie A az eredeti tervek szerint megy tovább, mégsem döntöttek a felfüggesztés mellett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport