Ronaldo bedobásra lőtte a szabadrúgást a derbin

2018-12-15T195344Z 341621702 RC1EA09CBED0 RTRMADP 3 SOCCER-ITALY
2018.12.16. 09:27

Ronaldo legendás és szűnni nem akaró lelkesedéssel vágja sorfalba a szabadrúgásokat. A portugál csorbíthatatlan önbizalommal áll újra és újra a labda mögé, hogy aztán teátrális előkészületek után rendre elpocsékolja a lehetőséget. A Torino elleni szombat esti városi derbin sem történt ez másként, csak valamivel látványosabban a megszokottnál.

Nem kérdés, hogy Ronaldo érkezésével erősebb lett a Juve, leszámítva a szabadrúgásokat. A portugál egyetlen igazán szembeötlő hibája, hogy képtelen lemondani a szabdrúgások elvégzéséről, noha új csapatában ketten – Dybala, Pljanic – is lényegesen jobb hatásfokkal értékesítik ezeket a helyzeteket.

Valószínűleg ők ketten azért éreztek némi elégtételt Ronaldo kísérletét látva a Torino elleni mérkőzés 8. percében. Az ellenfél tizenhatosának sarkánál jutott szabadrúgáshoz Juventus, a labda mögé Pljanic és Ronaldo állt, amiből már sejteni lehetett, hogy a bosnyák itt legfeljebb a legurítás nemes feladatában működhet közre.

Így is lett, Pljanic talppal szépen lekészítette a labdát Ronaldónak, a portugál pedig úgy megsuhintotta rettegett jobbját, hogy alig tudott elugrani a labda elől a partjelző a túloldalon. Mondhatni lecsúszott, avagy igencsak fordítva jött ki a kifli a lövésből.

A Juventus következő ígéretes szabadrúgását az első félidőben természetesen ismét a portugál végezte el. Azt már a tőle megszokott módon egyenest belerúgta a falba.

A Torino-Juventus mérkőzést 1-0-ra a Juventus nyerte, a gólt Ronaldo lőtte büntetőből. 

(Borítókép: Cristiano Ronaldo a Torino - Juventus mérkőzésen 2018. december 15-én. Fotó: Massimo Pinca / Reuters)   • Tippek
  • Babaváró hitel